Zaščitite sebe in kužka z uporabo pasje mreže

Pasje mreže preprečujejo, da bi kužek prišel med potnike.
Pasje mreže so namenjene tako zaščiti vašega štirinožnega prijatelja ali več njih, kot tudi voznika in potnikov, ki se vozijo v kabini osebnega vozila. Če med vožnjo pride do karambola ali že do nenadnega zaviranja, se namreč pogosto zgodi, da kužek odleti med potnike, poškoduje sebe in tudi njih.
pasje mreže za avto
Poleg tega se lahko že pri blažjem zaviranju zgodi, da bo odletel v kabino vozila in zmotil šoferja med vožnjo. Vendar pa ni potrebno razmišljati samo v tej smeri, da bi v resnici prišlo do najhujšega, torej do neke nesreče oziroma trka ali pa vsaj do tako močnega zaviranja, da bi se to zgodilo. Dovolj je namreč že to, da žival med vožnjo postane nemirna in se odloči, da si bo varno zavetje poiskala pri svojem lastniku.

YouTube video

Če je ta lastnik edini v vozilu, torej voznik, se zgodba najbrž ne bo končala dobro. Morda imate pridnega kužka, ki mu lahko ukažete, da naj skoči na sedež poleg vas ali še bolje na prostor za noge sopotnika in se bo potem tam v miru vozil do cilja ali do prve možnosti, ko se boste lahko varno ustavili in ga pomirili, če pa ni tako priden ali če bi postal preveč živčen, boste lahko imeli težave, ker vas bo preveč motil, plezal po vas ali se stiskal k vam.

pasja mreža

Tudi lažji tovor lahko ustavijo pasje mreže

Pasje mreže pa tudi v primeru, da se v vozilu sploh ne vozi pes, ampak imate v prtljažnem prostoru tovor, preprečujejo, da bi ta tovor zletel med potnike. Še posebej če gre denimo za več škatel, po možnosti trših, denimo narejenih iz plastične mase ali iz kovine, se te hitro pričnejo premikati iz svojega mesta. Ko ste jih na parkirišču natovarjali v prtljažni prostor, so bile vse na istem mestu, potem pa pridete v nekaj ovinkov, na slabšo morda makadamsko cesto in igra fizike se prične. Škatle se pričnejo voziti sem ter tja, padati ena čez drugo in kaj hitro se znajdejo na zadnjem ali celo na sprednjih sedežih osebnega vozila. Nič čudnega torej, da so med projektiranjem dostavnih vozil to že imeli v mislih in so prtljažni prostor tovrstnih vozil konkretno ločili od voznika oziroma od potniškega dela. Danes pa je običajno, da se večina družin vozi v enoprostorcih ali karavanih, v prtljažni prostor pa spravijo vse mogoče reči, od igrač, hrane, oblek, pa do reči, ki jih morda sploh ne potrebujejo. Vendar ker je pač toliko prostora, jih vzamejo s seboj. Verjetno ne bi radi, da vam med vožnjo v glavo priletijo trdi rolerji (tudi če so otroški so trdi in pri visoki hitrosti vas bodo udarili z močno silo) ali kakšna pločevinka piva, ki ga peljete na piknik.

Prtljažnik vozila lahko zaščitite tudi tako, da na njegovo dno namestite korito za prtljažnik.

Članki iz iste kategorije: