Učinkovit način prevažanja prtljage

avtomobilski strešni kovčki

Prevoz prtljage v  jeklenem konjiču je skoraj vedno izziv. Pogosto nam zmanjka prostora ali pa se soočimo z drugimi težavami. Najbolj neprijetno je, če se moramo stiskati s prtljago v kabini vozila. To je tudi nevarno iz številnih razlogov. Veliko lažje je, če avtomobilski strešni kovčki sprejmejo del, večino ali vso prtljago. Tako razbremenimo notranjost vozila in si olajšamo vožnjo na krajše in daljše razdalje. Obenem pa bo prtljaga na varnem mestu, saj je zaščitena pred dežjem, soncem, letečimi predmeti in drugimi nevarnostmi.

Dodatni prostor za raznovrstno prtljago

Skoraj vsakemu lastniku avtomobila se je zelo verjetno že kdaj zgodilo, da mu je zmanjkalo prostora za shranjevanje oblačil, živil, športne opreme in podobno. To je zelo pogosta težava pri manjših avtomobilih, ki imajo zelo majhno prostornino prtljažnega prostora. Težava je še dodatno opazna v primerih, ko moramo s seboj vzeti več družinskih članov ali prijateljev. Vsak posameznik ima svoje stvari, ki jih želi vzeti s seboj na potovanje. Naš avtomobil pa že poka po šivih, saj nam hitro zmanjka prostora za prevažanje tudi najmanjših stvari. 

nakup avtomobilskega strešnega kovčka
Prevoz prtljage v  jeklenem konjiču je skoraj vedno izziv.

Uporaba strešnih kovčkov za avtomobil je skoraj vedno najboljša rešitev v primerih, ko nam zmanjka prostora za prevoz prtljage. Lahko jih imamo nameščene na vozilu tudi dalj časa in jih redno uporabljamo, ko se pojavi potreba. 

Aerodinamičnost vozila

Veliko voznikov ima dvome glede nakupa avtomobilskih strešnih kovčkov, saj se ustrašijo, da bo aerodinamičnost njihovega vozila bila okrnjena. V resnici pa temu ni tako, saj ima omenjena avto opremo zelo majhen vpliv na geometrijo in druge elemente samega vozila. Novejši strešni kovčki za avtomobil so narejeni tako, da ne ustvarjajo močnega upora proti vetru. Poraba goriva se tako opazno ne spremeni. Med hitro vožnjo po avtocesti se ustvari zelo majhna količina dodatnega hrupa, ki ne moti voznika, sovoznika in sopotnikov. Zato lahko brez težav pospravimo prtljago na streho, ne da bi nas bilo potrebno skrbeti.

Zaščita prtljage pred vremenom

Dandanes so praktično vsi strešni kovčki za avtomobile narejeni iz kakovostnih in vzdržljivih materialov. Tako varujejo prtljago pred vsemi elementi narave in preprečujejo poškodbe, ki jih povzroči vlaga, izpostavljenost UV žarkom in podobno. Nameščene jih imamo lahko v vseh sezonah v letu, saj so odporni na vročino, sneg, dež, veter in druge vremenske ter podnebne okoliščine. 

YouTube video
Najboljši strešni kovčki za vašo prtljago.

Poslužimo pa se lahko tudi vgrajene ključavnice. Ta preprečuje nepridipravom, da bi se polastili naše lastnine. Zato so avtomobilski strešni kovčki izredno varni za uporabo na majhnih in velikih avtomobilih.

Članki iz iste kategorije: