Vzdržljiva platišča za naše vozilo

Naš avtomobil redno potrebuje zamenjavo različnih mehaničnih in elektronskih avto delov. Nekatere komponente, kot so avtomobilska platišča, pa lahko uporabljamo tudi za njegovo celotno življenjsko obdobje. Včasih pa je potrebno kupiti nova, saj so stara poškodovana, zarjavela ali drugače neprimerna za uporabo. Vedno je priporočljivo imeti na vozilu nameščena jeklena platišča v zimskih in deževnih mesecih. Razlog za to je, da so bolj vzdržljiva in odporna na razne udarce in manjše poškodbe. Seveda pa jih imamo lahko nameščena skozi celo leto in jih uporabljamo v vseh cestnih pogojih.

Jeklena platišča so vzdržljiva

Dolgo časa je veljalo, da je bila večina novih avtomobilov opremljena z jeklenimi platišči. Dandanes vedno več proizvajalcev vozil uporablja aluminijasta platišča, saj izgledajo bolje in so tudi lažja. Kljub temu je jeklo še vedno zelo zahtevan material, kar se tiče platišč za avto, saj ima neprekosljivo odpornost na udarce in naravne elemente.

Kakovostna jeklena platišča je zelo težko zviti ali poškodovati. V večini primerov jih bomo samo opraskali, kar mogoče hitro popraviti. S primerno oskrbo in rednim čiščenjem jih bomo lahko uporabljali zelo dolgo časa na enem ali celo več vozilih.

Poskrbite, da ima vaše vozilo le najboljša in najkakovostnejša jeklena platišča!

Boljši oprijem vozila v zimskih vremenskih razmerah

Teža je prednost in tudi slabost jeklenih platišč. Zaradi svoje teže bomo morda potrebovali malenkost več časa, da jih namestimo na vozilo. Pridobili pa bomo prednost, da bo naše vozilo malenkost težje. To je predvsem uporabno na zasneženem, zaledenelem ali drugače spolzkem cestišču. Naš avtomobil bo imel boljši oprijem, kar je vedno dobrodošlo iz številnih razlogov.

Sol, vlaga in drugi elementi narave lahko hitro načnejo zdravje aluminijastih platišč. Jeklene izvedbe platišč pa so veliko bolj odporne na številne nevarnosti. Obenem pa jih ni tako pogosto potrebno prati.

YouTube video

Pokrovi platišč so zelo uporabni

Vozilo z jeklenimi platišči lahko nadgradimo s pokrovi platišč. Ta namestimo na samo platišče z jeklenimi obroči in plastičnimi sponkami. Prva in najbolj opazna prednost bo boljši izgled našega avtomobila. Pokrovi bodo tudi varovali platišča pred umazanijo, UV sončnimi žarki in udarci, kar bo povišalo njihovo življenjsko dobo. Priporočeno je, da jih uporabljamo skozi celo leto. Na voljo imamo bolj klasične, športne in luksuzne izglede pokrovov platišč za avto, ki bodo dodali malenkost prestiža našemu jeklenemu konjičku.

Članki iz iste kategorije: