Univerzalni strešni nosilci za vse modele vozil

Strešni nosilci za avtomobil

Vsaka družina z majhnimi otroki ve, da potrebuje za vsake počitnice veliko prtljažnega prostora na vozilu. Poleg manjših stvari moramo v avtomobil pospraviti tudi vozičke, tricikle, smučke, bazen, prenosne posteljice in podobno. V kolikor nimamo velikega vozila ali celo kombija, dodatni shranjevalni prostor dobimo tudi s strešnimi nosilci, na katere pritrdimo večjo prtljago.

Prednosti strešnih nosilcev za naše potovanje

Avtomobilski strešni nosilci nam v avtomobilu prihranijo ogromno prostora. Poleg tega so odlični, ker:

  • Se enostavno namestijo ali odstranijo,
  • Nanje lahko položimo tudi težja bremena, 
  • Nameščen imajo zaščitni sistem proti krajam,
  • So športno elegantni in vozilo polepšajo,
  • So izjemno vzdržljivi in varni.

Najpomembnejša odlika strešnih nosilcev pa je, da prihranijo veliko prostora na sedežih, kar omogoča lažje in udobnejše potovanje.

Katere predmete lahko pritrdimo na strešne nosilce?

Na strešne nosilce lahko pritrdimo različne dimenzije posameznih predmetov. Nanje lahko pritrdimo strešni prtljažnik, smuči, kolo, večje kose prtljage, kanu, čoln, otroška prevozna sredstva in podobno. Najbolj znani od naštetih so nosilci za kolesa za avto.

Kvalitetni strešni nosilci za avtomobil
Univerzalni strešni nosilci za avtomobil

Na nosilce lahko pritrdimo tudi pohištvo, lesene palice ali druge večje kose, ki jih ne moremo postaviti v notranjost vozila. Čim predmet pritrdimo na strešni nosilec tudi vemo, da je zaklenjen in varen pred tatvino. Tako lahko na strehi avta prevažamo tudi dražje predmete brez strahu.

Štirje ključni deli strešnih nosilcev za vsak avto

Štirje ključni deli strešnih nosilcev so:

  • Noge s pritrdilnim delom,
  • Prečne palice,
  • Pritrdilni komplet,
  • Varovalna ključavnica.

Sestavni deli nosilca

Noge s pritrdilnim delom se namestijo neposredno na streho vozila. Najpogosteje se pritrdijo kar na pritrdila, ki so že nameščena na strehi vozila. Osnovne noge so oblikovane tako, da se s posebnim pritrdilnim delom popolnoma namestijo na streho avta. S prečnimi palicami dodatno ojačamo nosilec, obenem pa lahko nanje namestimo tudi strešni kovček.

YouTube video
Video: Univerzalni strešni nosilci Nordrive

Pritrdilni komplet se razlikuje glede na model in obliko vozila. S pomočjo izbranega modela in letnice izdelave vozila na spletu najdemo šifro, ki ustreza našemu vozilu. Varovalna ključavnica pa poskrbi za večjo varnost in obenem onemogoči tatovom odtujitev naše lastnine. 

Tri vrste strešnih nosilcev za različna vozila

Prek spleta lahko kupimo tri vrste strešnih nosilcev in sicer za tovorna vozila, za vozila brez sani in nosilci za odprte in zaprte strešne sani. Tipski krovni nosilci za vozila brez sani se namestijo s pomočjo pritrdilnih rok, ki so specifično prilagojene vsakemu tipu vozil.

avtomobilski strešni kovčki

Učinkovit način prevažanja prtljage 

Prevoz prtljage v  jeklenem konjiču je skoraj vedno izziv. Pogosto nam zmanjka prostora ali pa se soočimo z drugimi težavami. Najbolj neprijetno je, če se moramo stiskati s prtljago v kabini vozila.

Članki iz iste kategorije: