Zakaj otroške stenske nalepke?

Če se res vprašamo, zakaj otroške stenske nalepke je enako, kot če bi se vprašali, zakaj kavč v dnevni sobi ali kakšna druga skoraj nujna oprema v domu. Otroci odraščajo in pomembno je, kako odraščajo. Tega se seveda zavedamo in mu zato želimo zagotoviti vse potrebno za super razvoj. Zato ne razmišljamo niti o ceni in ničemer, če nam res ni ptorebno, v kolikor je njegov razvoj vprašanje in, če je njegovo zadovoljstvo v igri. Recimo, otrok si želi otroške stenske nalepke. Ali mu boste željo tudi uresničili? Enako je, če bi si vi želeli kakšnih super keramičnih ploščic za kopalnico. Veste, kakšen je občutek potem. In, če lahko otroku s takšno malenkostjo popestrimo sobico in s tem vplivamo na njegovo zadovoljsvto, nimamo razloga, da tega tudi ne storimo.

Otroci so naše bogastvo in večinoma vse kaj počnemo počnemo za njih in njihovo dobro, ker jim želimo zagotoviti brezskrbno prihodnost. Sledimo njihovim muham in podpiramo njihovo bujno domišljijo ter smo zvesti njihovim željam. Seveda vse v mejah »normale«. Če si recimo otrok želi neprimerne stvari zanj, mu te zagotovo ne bomo priskrbeli in mu bomo tudi pojasnili, zakaj ne. Če pa je nekaj kar lahko dobro vpliva nanj, pa bomo seveda poskrbeli, da bo ta v njegovi lasti. Če so recimo otroške stenske nalepke tiste, ki ga bodo razveselile, mu jih dajmo. Navsezadnje so že cenovno dostopne in si jih lahko privoščimo. Oziroma jih privoščimo našim najmlajšim.
Si predstavljate, da bi morali nenehno barvati in spreminjati stene prostora vašega otroka? In se spominjate svojega otroštva, ko ste si nečesa želeli, pa vam na žalost starši niso tega mogli privoščiti. Seveda ste jih razumeli, a kljub temu vam je sedaj to v spominu in zato želite svojim malčkom nuditi tudi tisto, česar mogoče sami niste imeli. Tako pač ljudje funkcioniramo in ni nič narobe vse dokler otroka ne silimo v nekaj. Če so otroške stenske nalepke želja našega malčka potem je še ta zelo skromen in je to najmanj kar mu lahko privoščimo.
Torej, na vprašanje zakaj otroške stenske nalepke, je možnih več odgovorov, najbolje, pa da vprašate zanj vaše najmlajše. Ta bo najbolj pravilen in ustrezen odgovor, katerega seveda upoštevajte. Ena malenkost lahko tako močno vpliva ne samo na njegovo zadovoljstvo, pač pa tudi na dojemanje okolice in drugih stvari. Da mu ne bo ostalo v spominu, da na njegovi steni ni bilo nikoli na primer njegovega junaka. Tukaj jih lahko najdeš.

Članki iz iste kategorije: