Otroške sobe potrebujejo kvalitetno pohištvo

Zelo pogosto se zgodi, da so otroške sobe prostori, ki jih napolnimo s poceni pohištvom – misleč, da ni bistveno, da se odločimo za kakovost, saj bo otrok sobo itak hitro prerasel. Pa ni tako. Kakovost v otroški sobi je pomembna iz kar nekaj vidikov:Otroške-sobe– Otroci so pri uporabi pohištva še nekoliko bolj neprevidni. Če jim kupimo poceni omare in predalnike, potem se bodo vodila gotovo hitro uničila in soba no čez leto ali dve res samo še za na odpad.
– Otroška soba ni spalnica. Je večnamenski prostor, v katerem otrok spi, se uči in igra – je torej tako, kot bi vi združili vašo spalnico, dnevno sobo in še pisarno.
– Ker je otroška soba namenjena tudi delu in učenju, mora biti okolje, ki deluje na otroka vzpodbudno. To pa pomeni, da velja poskrbeti tako za lepo in kakovostno pohištvo kot tudi za siceršnjo urejenost in dekoracijo.

Kako se lotiti izbire otroške sobe?

mladinska soba

Če je otrok že tako velik, da jasno izraža svoje želje in potrebe, jim vsekakor prisluhnite, a ne za vsako ceno. Vsaki muhi pač ni mogoče ustreči in otrok bo moral sprejeti, da ne more imeti v svoji sobi tako tobogana kot postelje v obliki gusarske ladje in še šotora. Njegove želje je potrebno prilagoditi tako vašim finančnim zmožnostim kot prostoru, ki vam je na voljo, predvsem pa je ob nakupu otroške sobe pomembno:
– Soba mora biti takšna, dabo lahko izpolnjevala vse namene, torej služila za spanje, igro in učenje.
– Soba mora biti otroku barvno privlačna, a kljub vsemu v takšnih barvah, da mu bo lahko služila več let (čeprav je res, da je mogoče tako les kot tudi ultrapas vedno prebarvati).
– Soba naj bo praktična. Stvari, ki jih otrok potrebuje vsak dan, naj bodo na takšnih mestih, da jih lahko sam doseže. Tako nebo izgovora, da si ne more sam pripraviti oblačil ali pospraviti igrač.
– Tudi otroške sobe velja prostorsko čim bolje izkoristiti, zato se odločite za vgradnje omare, kjer imate lahko na višjih, otroku nedosegljivih policah shranjeno marsikaj. Če ne gre drugače, se pri dveh otrocih odločite za pograd in jima raje namenite več prostih tal, na katerih se lahko igrata. V sobi z majhnim tlorisom se vedno izplača poskrbeti za dobro izkoriščenost sten – viseče omarice so priročne, kar se tiče prostora!

Otroške sobe po meri

Pri naših proizvajalcih ter tudi prodajalcih pohištva boste našli veliko zanimivih otroških sobic, a včasih je najbolje, če se odločite za izdelavo po meri. Tako boste lahko prostor resnično izkoristili, saj bo vgradna omara segala natančno od ene do druge stene in podobno. Posamezne kose pohištva boste lahko tudi do te mere sestavili med seboj, da med njimi ne bo nesmiselnih praznih prostorčkov, ki so premajhni, da bi jih lahko pametno uporabili.

https://www.youtube.com/watch?v=I5XSK9cb85w

Članki iz iste kategorije: