Praznjenje greznic po nizki ceni

Lastniki individualnih hiš, ki še niso priklopljene na javno kanalizacijsko omrežje, vedo, da morajo vsake toliko časa oziroma v zakonskem roku poskrbeti tudi za praznjenje greznic. Za to je treba poskrbeti tako po zakonu kot zaradi tega, ker se greznica pač sčasoma napolni, zato jo je treba sprazniti. Zakon določa, da mora za to poskrbeti usposobljeno komunalno podjetje, ki je pristojno za to nalogo in ki poskrbi tudi za pravilno in okolju prijazno odlaganje fekalij in nečistoč iz greznice, kar je vsekakor zelo pomembno.Praznjenje grezniceVse to je všteto tudi v ceno za praznjenje greznic, kar mora vedeti vsak, ki se mu zdi praznjenje in odvoz fekalij in nečistoč predrago, zato bi raje to nalogo prepustil bližnjemu kmetu, kot se je to počelo včasih, ne pa komunalnemu podjetju, kot to določa zakon. Kmet je vse tisto, kar je izčrpal iz greznice, odvrgel na kakšnem travniku ali njivi, zato da jo je pognojil, kar nikakor ni pravilen način odlaganja, saj so med nečistočami tudi ostanki čistil in še marsikaj drugega, kar lahko onesnažuje okolje. Tak način je zagotovo cenejši kot okolju prijazen način, kakršnega uporabljajo komunalna podjetja, zato pa njihova cena za praznjenje greznic (http://www.komunala-mezan.si/ciscenje-in-praznjenje-kanalizacije-greznice.html) sploh ni visoka, saj vključuje okolju prijazen način odlaganja, ki je tudi zakonsko določen.

Praznjenje greznic ob zamašitvi

V primeru, da pride do zamašitve greznice, jo je treba očistiti, kar se stori z vodnim curkom pod visokim pritiskom, ki učinkovito poskrbi za čisto greznico. Dežurna ekipa komunalnega podjetja opravlja praznjenje in odmaševanje greznic vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, zato jih v primeru težav z vašo greznico lahko kadarkoli pokličite.
Vedeti morate, da je pri težavah z greznico oziroma njeno zamašitvijo, treba ukrepati čim prej, če si nočemo nakopati še več problemov, zato v takem primeru čim prej kontaktirajte komunalno podjetje, ki vam bo znalo svetovati in pomagati v takšnem primeru.

Priklop na javno kanalizacijo in stara greznica

V zadnjem času marsikje po Sloveniji poteka gradnja javnega kanalizacijskega omrežja, ki bo nadomestilo greznice oziroma teh lastniki ne bodo več potrebovali. Kaj storiti z njimi? Najprej je treba poskrbeti za čiščenje takšne greznice. Če tega ne storite, lahko sčasoma greznica začne puščati, kar lahko predstavlja veliko težavo, predvsem pa prinese nove stroške.
Po čiščenju lahko greznica ostane prazna, lahko se jo zasuje ali pa izkoristi za druge namene – na primer za shranjevanje meteornih voda. Tudi za to poskrbi komunalno podjetje, zato se je o primernosti vaše greznice za druge funkcije najbolje posvetovati z njimi, prav tako pa vam bodo tudi svetovali o tem, kako greznico sanirati, če bi bilo to potrebno, oziroma jo ohraniti za vsak primer, če bi to želeli.

https://www.youtube.com/watch?v=hIgGThE1W6I

Članki iz iste kategorije: