Hitra in cenovno dostopna pomoč starejšim na domu

Če v vaši hiši prebivajo tudi nekoliko starejši člani družine, je zanje treba primerno poskrbeti. Še zlasti pa v primeru, če je katera oseba gibalno ali kako drugače ovirana. Enako odgovorno se najverjetneje počutite za svoje starše ali pa starejše sorodnike, ki ne živijo z vami. Kljub temu jim želite omogočiti kar se da lepo in brezskrbno starost. Neredko pa se zgodi, da nimate prav vsak dan časa, da bi jih obiskali. V tem primeru imate na voljo več rešitev. Za obiskovanje onemoglih oseb si lahko skupaj z drugimi sorodniki pripravite urnik. Za vsak dan v tednu določite osebo, ki bo primerno poskrbela za dobro počutje staršev ali drugih sorodnikov.

Odlična rešitev je tudi ta, da si priskrbite strokovno pomoč starejšim osebam na domu. Pri nas je kar nekaj podjetij, ki vam ponuja hitro, kakovostno pa tudi cenovno tovrstno storitev. A še preden stopite v stik s strokovnjaki, temeljito preverite njihove reference.

Na kakšen način pomagati starejši osebi

Nekatere starejše osebe živijo povsem same v stanovanju ali pa hiši. V tem primeru je še toliko pomembneje, da se jih redno obiskuje in na kakršen koli način pomaga. Čeprav je oseba sama še vedno sposobna opravljati vsa domača opravila, ji pogovor oziroma družba ne bo škodila. Pomoč starejšim torej ne vključuje samo hišnih opravil, temveč je v to storitev lahko ne nazadnje vključeno tudi druženje.

Pomoč starejšim
Če v vaši hiši prebivajo tudi nekoliko starejši člani družine, je zanje treba primerno poskrbeti.

Po drugi strani pa je kar nekaj takšnih oseb, ki živijo same in se le s težavo gibljejo. V tem primeru jim je treba vsekakor pomagati pri gospodinjskih in drugih opravilih. Treba jim je pripraviti tople obroke, pospraviti po hiši, oditi v trgovino, na pošto ter podobno. 

Dobrodošla osebna pomočnica

Pomoč starejšim osebam je treba torej dobro organizirati. Če za to sami nimate dovolj časa, je izjemno dobrodošla pomoč osebne pomočnice – tudi ob vikendih in praznikih. Z redno skrbjo in nego starejši lahko ohranjajo samostojnost, ne nazadnje pa tudi večji občutek varnosti.

YouTube video

Izbrana pomočnica lahko poskrbi za prav vsa opravila, ki jih starejša oseba ne zmore opraviti sama. Takšna pomoč je še posebej zaželena tudi v primeru, ko je na primer oseba ravnokar odpuščena iz bolnice.

Preberite si še naslednji članek: Izboljšajmo naš dom s trosedno zofo

Trosed je postal zelo popularna izbira za male, srednje in velike hiše ter stanovanja. Zofa oziroma kavč predstavlja središče dnevne ali druge sobe. 

Članki iz iste kategorije: