Na kaj paziti pri izbiri stolov za kuhinjo in jedilnico?


Če radi preživljate čas za mizo z družino in prijatelji, dobro veste, kako pomembno je, da so vaši kuhinjski ali jedilni stoli udobni. Ponudba trgovin s pohištvom je zelo široka, zato izbira takšnega pohištva žal ni enostavna. Če pa upoštevate nekaj ključnih točk, si lahko na srečo odločitev bistveno olajšate. Zato pri nakupu ne pozabite upoštevati teh dejavnikov.

Kakšnih dimenzij naj bodo udobni kuhinjski in jedilni stoli?

Prvo merilo pri izbiri morajo biti vsekakor dimenzije takšnega pohištva. Med drugim je treba paziti na širino sedeža, ki ne sme biti manjša od 38 cm. Hkrati mora biti kuhinjski ali jedilni stol z nasloni za roke primerno velik, da lahko na njem udobno sedite. Enako pomembna je tudi globina, ki je optimalna med 38 in 40 cm, vendar tudi ta ne sme biti pregloboka. Druga pomembna dimenzija je višina, za katero je treba upoštevati mizno ploščo (povprečna višina tipičnega stola je v praksi približno 45 cm).

Če radi preživljate čas za mizo z družino in prijatelji, dobro veste, kako pomembno je, da so vaši kuhinjski ali jedilni stoli udobni.

Iz česa so lahko izdelani jedilni in kuhinjski stoli?

Leseni, kovinski in plastični kuhinjski stoli in tu še ni konec materialov, iz katerih so izdelani. Za katero različico se odločiti? Veliko je odvisno od vaših stilskih želja, čeprav je treba omeniti tudi praktičnost. Primer so oblazinjeni jedilni stoli, ki se odlično obnesejo v jedilnici, ne pa nujno tudi v kuhinji. Razlog za to je preprost. V kuhinji se namreč tkanina zlahka umaže, tudi med preprostim kuhanjem.  Seveda je oblazinjen stol videti odlično in je zelo udoben. Bo pa mnogo bolj primeren za manj pogosto uporabljano jedilnico. Za kuhinjo je najbolje izbrati lesene, kovinske ali plastične stole. Iz takšnih materialov je veliko lažje odstraniti morebitno umazanijo, ne da bi pri tem poškodovali pohištvo.

YouTube video

Izbira udobnih stolov za kuhinjo in jedilnico je težka, saj je treba upoštevati veliko različnih dejavnikov. Upoštevati morate tudi videz mize, ki se mora dobro ujemati s stoli. Rešitev za to so lahko garniture takšnega pohištva, ki so med seboj stilsko in barvno usklajene. Za katero rešitev se boste odločili?

Članki iz iste kategorije: