Najboljši pomočnik na vrtu je lahko prezračevalnik trave

Koliko pomoči imate na vrtu? Seveda poleg odlične kosilnice, po možnosti robotske, katera opravi vso delo namesto vas. Kaj bi še morda potrebovali, da bi si vzdrževanje vrta poenostavili, olajšali in hkrati dosegli odlične rezultate? Kaj pa prezračevalnik trave? Ste že slišali zanj, ga morda uporabljate ali pa ste že razmišljali o nakupu tega, morda ste že tik pred tem? Kakorkoli, ne glede na to, ali ga poznate, imate ali ga boste še imeli, gre za odličnega pomočnika na vrtu.

Velikokrat slišimo nekoga spraševati, zakaj neki bi travo prezračevali. Pa vendar je to izredno pomembno, če želimo travo ohraniti prijetnega videza. Prezračevanje je nujno, če želimo odpraviti zaraščen sloj trave. Zaraščen sloj so odmrli in tudi živi poganjki ter korenine. Debel je lahko celo do 2cm. Vsekakor pa je treba upoštevati, da se to ne zgodi pri vsaki travi in je prezračevanje tako nujno tam, kjer je zaraščen sloj trave prisoten. Ta sloj posrka in zadrži padavinsko vodo, da ne pride do drugih delov trave v zadostnih količinah in zaradi česar lahko pride do poslabšanja.

Prezračevanje trave
Prezračevanje je nujno, če želimo odpraviti zaraščen sloj trave.

Zgornji pojav odpravimo prav s prezračevanjem. To najbolje storimo s pravilno izbiro naprave za to in sicer je to prezračevalnik trave, ki je zanesljivo odlična izbira za odlično doseganje rezultatov. Na ta način bomo odpravili pereč problem, zaradi katerega je naša trava trenutno neprivlačna, kot bi bila skupaj zalepljena in bi nosila veliko odvečne nesnage. Morda se prezračevanje sliši enostavno, pa vendar, če to želimo storiti na pravi način in predvsem učinkovito, bo treba storiti še nekoliko več. Poleg tega, da izberemo pravo napravo, potem določimo tudi primeren čas izvedbe in pravšnjo globino.

YouTube video

Pomembno je vedeti, da pri prezračevanju trato poškodujemo, zato je prav, da prezračevanje opravimo takrat, ko je njena rast najintenzivnejša in se bo hitreje trata obnovila. Torej v mesecu maju. Pred prezračevanjem pa je obvezno tudi travo pokositi. Če želimo ustrezne rezultate, potem moramo vse korake opraviti tako kot se priporoča. Le tako lahko pričakujemo, da bo prezračevanje uspešno.

Urejen in vzdrževan vrt seveda zahteva kar nekaj truda in časa. Vse to bo pa veliko lažje, če bomo imeli ustrezne naprave. Danes so nam na voljo različne naprave, katere dosegajo različne rezultate. Vsekakor pa je za videz in zdravje trave nujno pravšnje ukrepanje. Košenje in prezračevanje v prvi vrsti. Urejen videz in okolica je zagotovo odličen način sprostitve in vsak od nas rad počiva oči na prijetnih zelenicah.

Članki iz iste kategorije: