Poživitev stanovanja s stenskimi svetili

Ker je osvetlitev notranjih pa tudi zunanjih delov vašega doma izjemno pomembna, jo je treba zato natančno načrtovati. Vsa svetila imajo dvojno vlogo. Najprej predstavljajo ključni vir svetlobe znotraj in zunaj doma, nato pa imajo svetila še pomembno dekorativno vlogo.

Izbira vrste svetil je vsekakor v največji meri najbolj odvisna od namena in funkcije uporabe. Nekatere vrste svetil v prostoru predstavljajo glavni vir svetlobe, medtem ko druge vrste predstavljajo le dopolnilo osvetlitve. Glede na sam namen uporabe torej svetila delimo na vgradna, stropna, namizna, samostoječa, otroška, senzorska in ne nazadnje na stenska svetila.

Osvetlitev prostora s stenskimi svetili

Stenska svetila delujejo na izjemno podoben način kot stropna svetila. Na trgu lahko pogosto naletite na svetilko, ki jo lahko preprosto namestite na strop ali pa v steno. V resnici gre torej za povsem identično svetilko, le nameščenje je drugačno.

YouTube video

Sicer pa je za stenska svetila značilno, da praviloma osvetljujejo le določen del prostora. Najpogosteje se takšna vrsta svetil namešča nad sedežno garnituro ali pa v predsobe. Z ustrezno izbiro stenskega svetila lahko poskrbite za učinkovito poživitev stanovanja.

Preberite si še naslednji članek: Hitra in cenovno dostopna pomoč starejšim na domu

Če v vaši hiši prebivajo tudi nekoliko starejši člani družine, je zanje treba primerno poskrbeti in jim nuditi pomoč. Priskrbite si strokovno pomoč starejšim osebam na domu.

Pestra izbira stenskih svetil

Če si torej v tem trenutku želite nad kavč, sedežno garnituro ali nad drugim kosom oblazinjenega pohištva namestiti kakovostno in privlačno stensko svetilko, morate najprej poiskati primerno prodajno mesto oziroma ponudnika.

Preberite si še naslednji članek: Ali veste, da krasula velja za za drevo denarja?

Kakorkoli, zagotovo pa ste že slišali za drevo denarja? Ste vedeli, da nosi ime krasula?

Stenska svetila in druge vrste svetil je zagotovo najbolje nakupovati kar v specializiranih prodajalnah. Te vam namreč ponujajo največ izbire pa tudi najbolj kakovostno. Obenem pa vam pri nakupu svetil pomagajo še izkušeni prodajalci. Morda vam bodo za osvetljevanje vašega dnevnega prostora ali predsobe svetovali nakup LED stenske svetilke ali celo luster. LED svetila so namreč v tem hipu na splošno izjemno priljubljena, saj vam ponujajo nešteto prednosti. Najverjetneje pa bo tako tudi ostalo. Že sami ste lahko opazili, da LED osvetljava prihaja v osredje, in to ne glede na to, ali gre za zunanja ali notranja svetila.

Za nameščanje svetil je vedno dobrodošla pomoč strokovnjaka

Ko boste opremljali svoj dom, si vzemite kar nekaj časa tudi za načrtovanje osvetljevanja vaših prostorov. Za določene vrste svetil vam bo takoj jasno, kam jih je najustrezneje postaviti. To velja zlasti za svetila, ki predstavljajo glavni vir svetlobe.

Za stenska svetila in druge vrste svetil, ki osvetljujejo samo določene površine, pa je morda za nasvet najbolje vprašati kar strokovnjaka, na primer notranjega oblikovalca ali arhitekta.

Članki iz iste kategorije: