Modna ogledala

Ogledala polepšajo vsak prostor in ga hkrati tudi povečajo. Poleg tega pa so trenutno ogledala (volino.si) tudi izredno priljubljena med notranjimi oblikovalci, ki jih enostavno obožujejo in jih tako namestijo skoraj v vsak prostor oziroma z njimi popestrijo kakšno od sten v stanovanju, hiši, pisarni, poslovnem prostoru ali kje drugje.modna-ogledalaTo pomeni, da ni dovolj, da imate ogledalo le v kopalnici nad umivalnikom in eno v predsobi, ampak ga lahko namestite tudi kamor koli drugam. Preberite si nekaj zanimivih predlogov, ki bi jih morda lahko uporabili tudi pri vas doma!

Ogledala čez celo steno

Eden od trenutnih modnih trendov v notranjem oblikovanju so velikanska ogledala, ki segajo čez celo steno. Takšna ogledala optično lahko zelo povečajo ozek hodnik ali majhno kopalnico ter tako poskrbijo za bolj prijetno bivanje – v večjih prostorih, ki ne delujejo utesnjeno, se namreč človek veliko bolje počuti.

Drsna vrata z ogledalom

Še ena od zanimivih možnosti je namestitev ogledala na drsna vrata, pa naj si bodo to vrata, ki vodijo v drugo sobo, ali pa vrata velike garderobne omare. Tudi pri njih je namen predvsem v povečanju prostora.

Ogledalo namesto slike

Če ogledalo vstavite v zanimiv okvir in ga pritrdite na steno, lahko služi tudi kot zanimiva dekoracija, ki jo namestite recimo nad kavč v dnevni sobi namesto kakšne umetniške slike ali stenske nalepke, ki v zadnjem času postajajo zelo priljubljene. Tako bo vaša dnevna soba ali kak drug prostor zares nekaj posebnega.

Pri tem vam priporočamo, da ne izberete kakšnega minimalističnega okvira, ampak posežete raje po kakšnem baročno bogatem okvirju ali pa se odločite za kakšen drug nenavaden okvir, ki bo skupaj z ogledalom deloval dekorativno in atraktivno ter bo tako pritegnil pogled vsakogar, ki bo vstopil v prostor.

Takšna dekoracija je izredno modna in primerna za katerikoli prostor, za katerega se vam zdi, da v njem enostavno nekaj manjka in da bi potreboval neko piko na i, ki bi ga popestrila in polepšala. Poleg ogledala v okvirju ali tudi brez njega lahko v ta namen uporabite tudi zanimivo luč, ki prav tako pritegne pogled.

YouTube video

Predvsem pa je pomembno, da prostor opremite tako, da se v njem dobro počutite in da bo hkrati oprema tudi praktična za uporabo. Ogledala združujejo oba našteta vidika, zato si privoščite kakšnega in z njim polepšajte svoje bivalno okolje!

Članki iz iste kategorije: