Da bo izdelava spletne strani kar najhitrejša

Marsikateri posameznik ali podjetje, ki se odloči za lastno spletno stran, se obrne na ponudnika izdelave spletnih strani z željo po predračunu oziroma ponudbi, ne da bi imel predstavo o tem, kaj si sploh želi.izdelava-spletne-straniIzdelava spletne strani pa se na takšen način seveda ne more začeti, še posebej ne v primeru, da si želite spletno stran čim hitreje. Kadar ne veste, kaj potrebujete ter kaj želite, je izdelava spletnih strani namreč počasna, prav tako pa lahko pride do odstopanja od prvotne ponudbe – in zato vam podjetja, ki izdelujejo spletne strani, ne morejo ponuditi ocene stroškov, dokler se ne razjasni vsaj osnov.

Kaj je potrebno vedeti, preden se prične izdelava spletne strani?

Za spletno stran potrebujete ime oziroma naslov, kar pomeni, da ga je potrebno izbrati in registrirati domeno. Najbolje je, da možne naslove sami v naprej preverite.
Spletna stran bo potrebovala prostor za gostovanje oziroma web hosting. Spletno stran lahko gostujete v tujini (npr. hrvaški hosting) ali v Sloveniji. Razmislite, kaj boste potrebovali – prostor za vsebine, elektronske predale in podobno.
Registracija domene in gostovanje sta lahko del ponudbe, katere glavni del je izdelava spletne strani.
Ko pričnete razmišljati o sami spletni strani, se odločite o tem, kakšna naj bi bila njena vsebina in kako naj bi bila ta razdeljena – najbolje, da si narišete diagram, kjer so vsebine dobro razvrščene, tako da so v istem nivoju (enakovredne) oziroma v različnih nivojih (iz ene izhajajo podrejene). Razmislite o tem, kaj naj bi se uporabniku ob klikanju po meniju prikazalo na vsaki strani – potrebna bodo besedila, slike, filmi.

YouTube video

Kaj pa videz strani? Tudi tu je najbolje imeti jasne želje. Če že imate izdelano celostno grafično podobo, se bo pri oblikovanju izhajalo iz nje, sicer pa izdelava spletne strani (ms3.si) zahteva popolnoma novo oblikovanje. Razmislite o tem, kakšna naj bo po vaših željah grafična sestava, kakšne barve, kakšna tipografija …

Izdelava spletne strani v kratkem času

Če ste razmislili vsaj o omenjenih osnovah, potem je lahko izdelava spletnih strani zelo hitra. Izvajalcu boste podali svoje želje, ta vam bo povedal, katere je (za določeno ceno) mogoče uresničiti, in katerih ne. In ko se v vsem strinjata, lahko ta hitro prične z delom in vaša spletna stran je lahko hitro »on line«. Seveda pa velja, da izdelava spletne strani ni nezahtevno in preprosto delo, torej nikar ne pričakujte, da bo gotova v nekaj dneh – bodite potrpežljivi in pustite mojstrom, da svoje delo opravijo temeljito in kakovostno.

Članki iz iste kategorije: