WordPress in socialna omrežja

Verjetno imate tudi vi na spletni strani vsebino, ki bi jo želeli deliti na socialnih omrežjih. Če imate spletno stran narejeno v WordPressu, potem imate na voljo vsaj 5 možnosti, kako to narediti.socialna omrežjaV kolikor ste stran izdelali s pomočjo platforme Wordpress.com, imate že privzeto možnost dodajanja gumbov za deljenje na socialnih omrežjih. V zavihku nastavitve (settings) izberite deljenje (sharing), tam pa lahko izberete, katere gumbe želite aktivirati, nastavite lahko njihov slog, postavitev itn.
Za spletne strani, na katere je bil nameščen brezplačen CMS sistem WordPress, pa si poglejmo še bolj napredne možnosti za deljenje vsebin na socialnih omrežjih. Vse to vam omogočajo vtičniki, ki si jih enostavno naložite na vašo spletno stran.
Najbolj priljubljen, vsaj glede na število namestitev, je Share Buttons by AddToAny. Nameščen je bil že vsaj 300.000-krat, ima pa tudi visoko Wordpress.org oceno: 4.6. Gre za izredno preprost vtičnik, ki omogoča deljenje na okrog 100 socialnih omrežjih. Z univerzalnim gumbom lahko dodajate poljubna socialna omrežja, nastavljate velikost ikon, določate razmak med njimi in določite pozicijo gumbov na spletni strani.
Vtičnik za deljenje vsebin na socialnih omrežjih z najvišjo oceno na WordPress.org (4.8) pa je vtičnik Custom Share Buttons with Floating Sidebar. Kljub temu, da je bilo nameščenih samo nekaj več kot 20.000 teh vtičnikov, gre za odličen vtičnik, ki to izkazuje na več področjih. Največja prednost je, da gre za plavajoči vtičnik, kar pomeni, da ko obiskovalec pregleduje vašo spletno stran, so gumbi za deljenje vsebin na socialnih omrežjih vedno v vidnem polju in obiskovalec lahko hitro deli vsebino, ki jo tisti trenutek bere. Omogoča vam, da za socialna omrežja izberete poljubne slike in pa izklop za mobilne različice spletišča. Nudi tudi možnost izbire glede prikaza gumbov v prispevkih, kategorijah, na vstopni ali statični strani. Slabost v primerjavi s prejšnjim vtičnikom je, da omogoča samo deljenje prek najbolj priljubljenih socialnih omrežij in elektronske pošte.
Izjemo priljubljen, z več kot 100.000 namestitvami in Wordpress.org oceno 4.7, je tudi vtičnik Simple Share Buttons Adder. Pri tem vtičniku boste imeli, kar se tiče oblikovanja in nastavitve stilov, največ možnosti izbire. Vstavite lahko 15 različnih socialnih ikon, ki jih lahko pozicionirate pred ali za vsebino, lahko pa izberete tudi obe možnosti. Tudi pri tem vtičniku lahko nastavite, na katerih straneh ali podstraneh naj se ikone pojavijo, in pa poravnano vsebine, velikost ter razmike med ikonami za socialna omrežja. Največja prednost pred ostalimi tovrstnimi WordPress vtičniki pa je, da omogoča izbiro med devetimi stili ikon in zapisovanje poljubnega teksta pred gumbi.
Predstaviti pa je vredno še vtičnik Social Sharing, Smart Popup & Share Butotns by GetSocilal.io z Wordpress.org oceno 4.4. Ponuja vam kar 7 brezplačnih nastavitev, s katerimi si lahko prilagodite vtičnik po svojih željah. Ponuja vam tudi dodatek Hello Buddy, ki vaše obiskovalce nagovarja k deljenju vsebin, k naročilu na e-novice ali k obisku določene spletne strani.
Na voljo je več kot 1000 vtičnikov za objave na socialnih omrežjih, tokrat smo vam predstavili samo nekaj najbolj zanimivih.

https://www.youtube.com/watch?v=aPwNLWgOl2A

Članki iz iste kategorije: