Za različne želje lahko najdemo različna stanovanja v Ljubljani

Na kavi smo se zadnjič kolegi pogovarjali o naših nepremičninah in željah, kar se tiče stanovanj in hiš. Večina nas je dolgoročno zakreditiranih in nimamo ravno naših sanjskih hiš ali stanovanj. Nekateri so kaj podedovali, ampak spet niso popolnoma zadovoljni – ali jim ni všeč lokacija ali pa pač preprosto je potrebno preveč denarja vložiti v sam objekt, ki nikoli ne bo čisto po naših željah.

Nato pa je tema nanesla na stanovanja Ljubljana. Stanovanja Ljubljana so dobra investicija, čeprav so lahko precej draga. Sploh v zadnjem obdobju so cene stanovanj v naši prestolnici zelo narasle. Vsak, ki ima kakšen privarčevan kupček denarja, lahko razmisli o dolgoročni investiciji v stanovanje v Ljubljani.

Različne cene v različnih okoljih

Cene stanovanj v Ljubljani pa so precej različne. Največjo vlogo ima sama lokacija stanovanja Ljubljana. Običajno velja, da ceno sorazmerno raste z bližino središča mesta. Poleg centra mesta, pa so cene stanovanj v Ljubljani višje tudi na določenih bolj zaželenih soseskah, kot je na primer Trnovo, Vič, Kodeljevo ali Koseze. To so le nekateri primeri, takšnih sosesk je v Ljubljani še več. Precej manj zaželene pa so Rakova Jelša, Fužine, Moste in podobno, kjer lahko zelo ugodno kupimo nepremičnino ali parcelo v Ljubljani.

Dejavniki, ki vplivajo na ceno stanovanj Ljubljana

Poleg lokacije stanovanja Ljubljana, je cena odvisna tudi od kvadrature, lege (zahodna lega je bolj zaželena), starosti bloka ali večstanovanjske hiše, bližine zelenih površin ali drugih storitev. Pomembno na ceno vpliva tudi dostop do cestne infrastrukture ali javnega potniškega prometa, šol, vrtcev, trgovin in podobno.

Če pa primerjamo cene stanovanj v Ljubljani, ki so le malo oddaljene iz središča mesta ali so mogoče že izven avtocestnega obroča, lahko zelo ugodno kupimo svojo lastno nepremičnino. Ta sicer bo malo izven centra Ljubljane, a ima pa lahko druge prednosti. To so predvsem večje zelene površine, manj zastojev in prometnih zamaškov, več parkirišč in podobno.

YouTube video

Pa še cena je lahko dosti bolj ugodna od stanovanj, ki so bližje centra. Stanovanja Ljubljana torej ponujajo marsikaj, za različne okuse kupcev in za različne debeline denarnic.

Članki iz iste kategorije: