Maribor je prijetno mesto za bivanje samostojno ali z družino

Včasih je bila Ljubljana središče vsega dogajanja. Danes se je velik del prireditev, dogajanj, zabave in delovnih mest preselil na druge dele Slovenije. Med drugim vse našteto najdete tudi v Mariboru. Življenjski stroški so precej nižji od Ljubljane. Obenem pa dobite poln mestni utrip, obilo doživetij, nakupovalnih ekspedicij in druženja z najbližjimi. Približno uro stran oddaljen je Gradec, ki ima obilo nakupovalnih središč za pohištvo, oblačila in gospodinjstvo. Na vseh straneh neba ste le kratko vožnjo oddaljeni od Avstrije, Madžarske ali pa Hrvaške.

Prijazno in odprto mesto

Maribor slovi kot bolj odprto in prijazno mesto od Ljubljane. Ima tudi bolj podeželski utrip, kar pomeni, da so ljudje bolj odprti, prijazni in bolj pripravljeni pomagati sočloveku. Ima vso potrebno infrastrukturo in nepremičnine za lagodno življenje. Nakup hiše Maribor je veliko ugodnejši in bolj preprost od nakupa nepremičnin drugje. Tudi drugi življenjski stroški so nižji od Ljubljane. Življenje v Mariboru je cenovno ugodno, lagodno in preprosto. Bližina Avstrije je nadvse privlačna, saj omogoča obilo možnosti za potovanje in uživanje na prostem.

 

Preučite lokacijo in najdite več za svoj denar

Pri nakupu hiše Maribor bodite pozorni na samo lokacijo. Nepremičnina, ki je malce dlje oddaljena od centra mesta, je veliko cenejša od tiste v samem centru. Lokacija na obrobju je tudi tišja, bolj čista in bolj ruralna. To pomeni, da se bodo vaši otroci lahko brez skrbi igrali na prostem. Izberite srednje veliko hišo, saj jo boste lažje vzdrževali in pri tem imeli manj stroškov. Prevelika velikost je slaba investicija, saj bosta s partnerjem najverjetneje po odhodu otrok od doma ostala sama. Izberite ravno prav velik dom za vse družinske člane, brez nepotrebne gneče. Obenem pa izberite manjšo domovanje, da prihranite stroške za ogrevanje in vzdrževanje.

Samostojni nakup ali nakup prek agencije?

Veliko ljudi se odloči za samostojni nakup. Nekaterim uspe, nekateri pa izgubijo veliko denarja. Pri samostojnem nakupu morate preučiti vse prednosti in slabosti nepremičnine ter lastnosti prodajalca. Pri nakupu prek agencije nimate teh skrbi. Vse od začetka, do konca opravi posrednik, vi samo potrdite ali zavrnete nakup.

Preberite si še članek o tem kako nam vodovodni sistem Maribor zagotavlja, da so plastične cevi najboljša izbira pri vodovodu, saj imajo poleg številnih drugih prednosti tudi zelo dolgo življenjsko dobo.

Članki iz iste kategorije: