Beeple, Bitcoin Skaters in še 4 NFT kolekcije, ki jih morate videti

NFT-ji so postali ena najbolj vročih tem v svetu umetnosti in zabave. Gre za nezamenljive žetone, ki so edinstveni digitalni predmeti, ki se lahko prodajajo na kripto-trgih. NFT-ji so dosegli neverjetne cene in privabili veliko pozornosti, saj so odprli nove možnosti za ustvarjalce in zbiratelje. Spoznajte šest najbolj popularnih NFT kolekcij vseh časov, ki so zaznamovale zgodovino in pokazale moč digitalnega izražanja.

Od Beeple do Bitcoin Skaters, spoznajte kolekcije, ki so ustvarile svojo kulturo in skupnost, in odkrijte, zakaj so NFT-ji več kot samo slike.

Everydays: The first 5000 days je digitalno umetniško delo ameriškega grafičnega oblikovalca Mikea Winkelmanna, znanega kot Beeple. Sestavljeno je iz 5000 slik, ki jih je Beeple ustvaril vsak dan od leta 2007 do 2021. To je najdražji NFT, ki je bil kdajkoli prodan, saj je dosegel ceno 69,3 milijona dolarjev na dražbi pri Christies1.

Bitcoin Skaters je kolekcija edinstvenih NFT-jev, ki prikazujejo skejterje, ki skejtajo po različnih mestih z Bitcoin nahrbtniki. To je kolekcija, ki združuje strast do skejtanja in norost kripto-valut. Vsak NFT je več kot samo slika; je način izražanja svobode in uporništva, ki ga skejterji prinašajo na ulice svetovnih mest. Ta kolekcija je bila ustvarjena leta 2024 s strani ekipe Enefti, ki je navdušena nad NFT-ji in želi pokazati svojo vizijo prihodnosti. Vsak NFT je bil narisan s pomočjo digitalnih orodij in ima svojo osebnost, stil in zgodbo.

CryptoPunks je kolekcija 10.000 edinstvenih 8-bitnih likov, ki so bili ustvarjeni leta 2017 s pomočjo algoritma. Vsak CryptoPunk ima svoje lastnosti, kot so frizura, oblačila, dodatki in rasa. Nekateri so bolj redki in dragoceni od drugih, kot so alieni, zombiji in opice. Najdražji CryptoPunk je bil prodan za 11,75 milijona dolarjev na Sotheby’s2.

Clock je dinamični števec, ki prikazuje dneve, ki jih je Julian Assange, ustanovitelj WikiLeaks-a, preživel v zaporu. Assange se sooča z izročitvijo ZDA zaradi obtožb o špijonaži in mu grozi do 175 let zapora. Clock je bil ustvarjen leta 2021 s strani digitalnega umetnika Paka in Assangea, da bi zbrali sredstva za njegovo pravno obrambo. Clock je bil prodan za 52,7 milijona dolarjev na aukciji pri Async Art3.

Beeple Human One je prvi fizični NFT, ki ga je Beeple izdelal. Gre za 3D gibljivo skulpturo, ki je sestavljena iz štirih digitalnih zaslonov. Na njih se predvaja neskončen video, ki prikazuje gibanje astronavta skozi različna mesta in časovna obdobja. To je hibridno delo, ki kaže Beepleovo umetnost tudi zunaj ekrana. Beeple Human One je bil prodan za 28,9 milijona dolarjev na dražbi pri Christies.

Axie Infinity je igra, ki temelji na NFT-jih, ki so podobni Pokemonom. Igralci lahko kupujejo, vzgajajo, bojujejo in trgujejo z bitji, imenovanimi Axies, ki imajo različne gene, oblike in sposobnosti. Vsak Axie je NFT, ki se lahko proda na trgu. Nekateri Axies so zelo redki in iskani, kot so Mystic, Origin in Japan Axies. Najdražji Axie je bil prodan za 300 etrov, kar je približno 1,1 milijona dolarjev.

Bored Ape Yacht Club je kolekcija 10.000 edinstvenih opic, ki so bile ustvarjene leta 2021 s pomočjo algoritma. Vsaka opica ima svoje lastnosti, kot so barva kože, dlake, oči, oblačila in dodatki. Lastniki opic imajo tudi dostop do ekskluzivnih dogodkov, vsebin in prednosti. Bored Ape Yacht Club je postal zelo priljubljen med slavnimi, kot so Stephen Curry, Jimmy Fallon in Post Malone. Najdražja opica je bila prodana za 740 etrov, kar je približno 2,7 milijona dolarjev.

Razumem, da želite, da vam napišem zaključek vašega članka o NFT kolekcijah. Tukaj je moj predlog:

So vam navedene kolekcije všeč?

V tem članku smo vam predstavili šest najbolj popularnih NFT kolekcij vseh časov, ki so zaznamovale zgodovino in pokazale moč digitalnega izražanja. Te kolekcije so ustvarile svojo kulturo in skupnost, ki združuje umetnike, zbiratelje, igralce in navdušence nad kripto-valutami. NFT-ji so več kot samo slike; so način življenja, ki temelji na svobodi, uporu in prihodnosti. NFT-ji so tudi odprli nove možnosti za ustvarjalce in zbiratelje, ki lahko prodajajo, kupujejo, trgujejo in razstavljajo svoje digitalne predmete na globalnih trgih. NFT-ji so spremenili svet umetnosti in zabave, in to je šele začetek. Kdo ve, kaj nas čaka v prihodnosti, ko bodo NFT-ji postali še bolj raznoliki, dostopni in inovativni. Morda boste tudi vi postali del te revolucije in si ustvarili svojo NFT kolekcijo. Upamo, da vam je bil ta članek v pomoč in zabaven za branje. Hvala, ker ste bili z nami. ????

Članki iz iste kategorije: