Enostavna online blagajna

Z uvedbo Zakona o davčnem potrjevanju računov bo moral vsak račun potrjen na Finančni upravi (FURS). V postopku izdaje računa, ta s strani Finančne uprave dobi enkratno identifikacijsko oznako računa (EOR), ki se izpiše na računu v papirnati formi. Enkratna identifikacijska oznaka pomeni uspešno davčno potrditev računa in se uporablja za preverjanje račun. Kupec bo nato lahko preveril regularnost računa tako, da bo EOR poslal na Finančno upravo preko interneta ali SMS sporočila.

Davčna blagajna

Davčna blagajna je računalniški program za fakturiranje v maloprodaji, ki je preko spleta povezan s Finančno upravo. Račun mora biti s strani FURS pred izdajo najprej registriran, potrjen z enkratno identifikacijsko oznako in šele nato se ga lahko izda in natisne na tiskalnik.

Davčna blagajna se najbolj pogosto namesti kot programski dodatek klasičnim računalniškim programom za prodajo, ki je zadolžen za komunikacijo s Finančno upravo.
Izdajanje računov se v aplikacijah odvija na enak način kot do sedaj, le da se račun izpiše s kakšno sekundo kasneje, kolikor pač traja potrditev na Finančni upravi.
Brezplačna davčna blagajna je popolnoma brezplačna rešitev za tiste, ki jih obvezuje Zakon o davčnem potrjevanju računov.
Nudimo enostavno online blagajno, ki avtomatsko pošilja račune na Finančno upravo, primerna za male obrtnike, ki se jim ne splača vlagati v specializirane rešitve.

Vse kar potrebujete je računalnik ali pametni telefon in internetna povezava. Blagajna deluje v internetnem brskalniku (browser), ni potrebna dodatna instalacija programa (razen offline verzije), pristop je torej mogoč kjerkoli, kjer je na voljo internetna povezava.

Brezplačni paket ima na voljo naslednje možnosti:

 • izdajanje, pregled in izpis računa
 • naknadno pošiljanje
 • storno računa
 • administracija blagajne in operaterjev na blagajni
 • prijava poslovnega prostora Finančni upravi

Preporočena internetna brskalnika za uporabo aplikacije sta Google Chrome in Internet Explorer – neke verzije ostalih brskalnikov lahko povzročajo težave pri izpisu. Po uspešni registraciji novega podjetja bo vaš poslovni prostor prijavljen Finančni upravi.
Vsi izdani računi bodo avtomatsko davčno potrjeni.

Se sprašujete zakaj brezplačno?

Dodajanje novega podjetja nas nič ne stane in hoteli smo vsem omogočiti dostop do enostavne online aplikacije. Če vaše potrebe niso enake našim, verjamemo, da lahko na vašo zahtevo izdelamo modificirano verzijo, prilagojeno vašim potrebam.

Kmalu bodo dostopni tudi dodatni moduli, ki vam bodo olajšali vsakodnevno delo:

 • artikli in kategorije artiklov
 • administracija poslovnih prostorov
 • normativi
 • dnevna in mesečna poročila
 • statistika
 • zaključek dela in zapiranje blagajne

Postavljena je tudi testna (demo) verzija, kjer lahko preizkusite aplikacijo. Demo verzija je enaka produkcijski, z razliko da se povezuje na testne serverje Finančne uprave.
Če boste testirali registracijo novega podjetja na testni verziji, potem si prenesite testni certifikat s Finančne uprave, ker testni server ne sprejema pravih certifikatov.

POMEMBNO: Demo potrdilo se nam je izteklo in ga ne bomo podaljšali zaradi zapletene precedure (ni več potreben). Izgled računa si lahko ogledate na pregledu računa na računalniku. Prava verzija seveda deluje, ker boste uporabili potrdilo, ki ste ga dobili s Finančne uprave.

Članki iz iste kategorije: