Vodič za najem avtodoma za začetnike

V kolikor želite oditi na daljše potovanje po Evropi ali pa razmišljate o počitnicah na različnih lokacijah ob morju, je izposoja avtodoma idealna rešitev. Načrtovanje potovanja pri tem ni dovolj. Pomemben je tudi sam najem vozila, saj mora biti slednje primerno za daljšo vožnjo, neoporečne kvalitete, enostavno za uporabo in dovolj veliko za vso družino. Vsi člani družine morajo imeti dovolj prostora za spanje, ležanje in počivanje. Avtodom ponuja obilo možnosti za razvajanje, avanture in dogodivščine na prostem, nenehno gibanje in obilo možnosti za raziskovanje.

Izbira najboljšega za vašo družino

Izposoja avtodoma vam ponuja obilo različnih možnosti. Izbirate lahko med klasičnim Volkswagen modelom, modernimi in inovativnimi različicami ali o mobilnih domovih. Izbira prevoza in prenočišča je izključno vaša. V kolikor imate številčno družino, se raje odločite za multifunkcionalno moderno različico. Slednja ima obilo prostora, najmodernejšo opremo in elektroniko ter je zelo varčna in prijazna do okolja. Večja velikost ponuja tudi idealni kompromis med praktičnostjo, stilom in maksimalnim prostorom za shranjevanje. Ves prostor je do konca izkoriščen in nadvse uporaben.

Postelje, mize in elektronske naprave

Standardna oprema vsebuje hladilnik, štedilnik, rezervoar za vodo, pipo, umivalnik in včasih tudi pečico. Na prvi pogled ta oprema nima večje vloge, vendar se morate zavedati, da boste v nasprotnem primeru morali kuhati in peči na prostem ne glede na vreme. Največje udobje nudijo večja vozila zložljivimi posteljami in mizami, samostojnim WC-jem in tuš kabino. V primeru, da ne nameravate bivati v avtokampu, je pomembno, da imate lastno kopalnico s tušem. Poglejte tudi, ali imate dovolj prostora za shranjevanje svojih oblačil, igrač in dodatkov. Priporočljivo je, da vzamete model z vgrajeno televizijo za krajšanje časa ob deževnih dneh.

Cena je odvisna od velikosti in funkcionalnosti

Izposoja avtodoma je na voljo v različnih cenovnih razponih in sicer od 100 do 1500 EUR na teden. Cena je višja v primerih izposoje novejših modelov z obilo dodatne opreme in večjimi dimenzijami prostorov. Povprečni uporabnik se lahko brez skrbi zadovolji s srednjo različico z eno zakonsko posteljo in dvema dodatnima izvlečenima posteljama, standardno opremo in povprečno porabo goriva.

Članki iz iste kategorije: