Lesene proge za vlakce

Iščete idejo za otroško darilo, pa ne veste, kaj izbrati? Lesene proge za lokomotive in vlakce so super ideja za male in malo večje otroke, pa tudi za kakšnega odraslega, ki v sebi še vedno skriva vsaj nekaj otroške igrivosti in nostalgičnih spominov!

Več kot samo proge

Lesene železniške proge so vsekakor veliko več kot samo še ena otroška igrača. So namreč nekaj, kar je primerno tako za majhne kot za večje otroke. Je igrača, primerna tako za vrtce kot za igranje doma. Je nekaj, kar spodbuja domišljijo.

Nekaj, kar je primerno za otroke različnih starosti. Nekaj, kar se lahko razstavlja in sestavlja. Tisto, kar otroka razveseli. In je tako drugačna od sodobnih glasnih in svetlikajočih se igrač, ki jih imajo otroci vse polno in ki so si med sabo tako zelo podobne, da otroka naredijo zdolgočasenega in pasivnega, česar pa si gotovo ne želite.

Stran od računalnika!

Ne le računalnik, ampak tudi druga tehnologija, nam krade veliko časa in energije, ki bi jo lahko bolj koristno porabili. Še bolj žalostno pa je, da z njo zapolnjujemo prosti čas svojim otrokom oziroma skupni družinski čas.

Leseni vlakci

V lepih sončnih dneh je absolutno najbolje čas z otroki preživljati zunaj in uživati v igri in druženju na prostem, v dneh, ko dežuje oziroma je slabo vreme, pa je čas za igranje znotraj. A ne pred televizijo, tablico, računalnikom ali pametnim telefonom!

Te sodobne igračke naj bodo prihranjene za redke trenutke, ko si zaradi obveznosti, bolezni ali drugih razlogov ne moremo privoščiti aktivnega preživljanja prostega časa z otrokom, oziroma za trenutke, ko z otrokom recimo kje čakamo, se dolgo časa vozimo z avtom in podobno. Otroci zaradi tega ne bodo prikrajšani za čisto nič, saj se bodo slej ali prej srečali tudi z elektronskimi igračami in bodo imeli z njimi v življenju še ogromno stikov.

Sicer pa je bolje poskrbeti za nakup kakovostnih igrač, ki se jih otrok zlepa ne bo naveličal. Med njimi so tudi leseni vlakci, lokomotive, avtomobilčki, lesene proge in ceste ter različne figurice pa tudi marsikaj drugega. Poleg družabnih iger in kock ter igrač, ki spodbujajo gibanje, so to najboljše igrače, ki jih lahko kupite svojim otrokom! Pa še praktično neuničljive so in primerne za igro otrok različnih starosti. Celo odrasli se radi igrajo z njimi!

 

https://www.youtube.com/watch?v=rGhYRGbS4VE

Članki iz iste kategorije: