Hišica za punčke

hisica_za_puncke

Punčke se pregovorno rade igrajo s punčkami, vendar če damo možnost fantkom, tudi oni v igri namišljenih staršev prav nič ne zaostajajo. In kaj vse otrok potrebuje za igro s punčkami? Za začetek verjetno samo punčko, vendar igra skozi odraščanje postane bolj dodelana in zahtevna, zato je dobro razmišljati tudi o različnih tematskih dodatkih.
In navadno se ti dodatki skrivajo v obliki hišice za punčke. Hišica za punčke je prostor, kjer bo otrok izživel svojo domišljijo. Morda bo punčka spala v kopalni kadi, ali pa bo jedla na hodniku. Otroka pri takšni igri nikakor ne smemo ovirati s tem, da ga popravljamo, da spanje v kadi ni primerno, saj on točno pozna pravila obnašanja doma in drugje, v igri pa naj otrok le brez skrbi izživi svoje želje in ideje. Če želi, da njegova punčka noč preživi v kadi – naj jo le dobro pokrije, da se ne prehladi.


Hišica za punčke je lahko povsem prilagojena tudi zanimanju otroka za določeno tematiko. Lahko je v obliki gobe, klasične stanovanjske hiše ali pa celo podeželskega dvorca. Takšno hišico lahko seveda popestrimo tudi z dodelano okolico, pri ustvarjanju katere bo z veseljem sodeloval tudi otrok. Sam oz. z našo pomočjo namreč lahko izdela papirnata drevesa za ob hišo, ob hišo doda živali, ki jih ima rad in tako svoji punčki ustvari pravo domišljijsko bivalno okolje, kjer se bo tudi otrok sam udobno počutil.
Pomembno pri izbiri hišice za punčke je predvsem to, da je dostop do prostorov lahek, torej da se odprejo okna, vrata, ali pa odstranijo kar cele sprednje stene. Navadno se odstrani tudi streha, da otrok lažje dostopa do prostorov in opreme v zgornjih prostorih, z več različnimi hišicami pa lahko otrok ustvari celo naselje in tako se bodo punčke in ostali prebivalci lahko obiskovali, družili, pogovarjali in prirejali čajanke ali pa obiskovali kavarne. Vse tako, kot v resnici.

 

Članki iz iste kategorije: