Štampiljke za otroke

Iščete nove navdihe, kaj z otroci početi na deževen dan? Radi z njimi ustvarjate razne voščilnice ali druge izdelke? Morda vam bo prav prišel današnji prispevek o štampiljkah. Ki so podobne nalepkam ampak ne gre za isto stvar. Nalepke so malenkost lažje za uporabo toda so manj obstojne, saj se tako hitro kot se nalepijo, tudi odlepijo. Kakorkoli otroci obožujejo oboje, kar pa tudi pomeni, da jih boste imeli povsod, kamorkoli boste pogledali. Po telesu, stenah, pohištvu in oblekah. To pač pride zraven, vam pa hkrati daje tudi priložnost, da otroka vzgajate in podučite o tem, kam nalepke in štampiljke spadajo in kam absolutno ne. Glejte to kot možnost za učenje, pa bo vse skupaj veliko bolj sproščeno in prijetno.


Štampiljke za otroke so lahko iz različnih materialov. Lahko so plastične, te so ponavadi najlažje dostopne in najcenejše, če ste pozorni na to, da se vaši otroci igrajo z naravnimi materiali priporočamo lesene, ki so morda malce težje dostopne in malenkost dražje, toda toliko bolj naravne. Lahko pa jih naredite tudi sami, skupaj z otroci in sicer iz krompirja, te bodo še najbolj naravne in najcenejše. Krompirjeve štampiljke naredite tako, da krompir prerežete na pol, vzamete modelček za peko piškotov in ga vtisnete v krompir. Odvečno debelino okoli krompirja odrežite stran in jo imate, prvo krompirjevo štampiljko, ki jo nato zgolj pomočite v barvo in odtisnete na papir, mar ni to zabavno?

stampiljke
V kolikor niste razpoloženi za rezljanje krompirja, ki ga morate izrezljati vsakič znova in je pravzaprav štampiljka za enkratno uporabo, saj bo naslednji dan že neuporabna, vam priporočamo, da štampiljke kupite. Izbirate lahko med različnimi vzroci, kar je tudi prednost pred krompirjevimi štampiljkami, kajti z njimi lahko oblikujete le preproste vzroce. Štampiljke, ki jih lahko kupite so ponavadi v različnih tematskih sklopih. Tako lahko kupite štampiljke z abecedo, s katerimi se bo otrok učil pisati in brati. Lahko kupite štampiljke z njegovimi najljubšimi risanimi junaki, ki bodo služile kot nagrada in spodbuda, saj veste, kot pri zobarju. Poleg štampiljke, boste potrebovali še blazinico s črnilom, ki pa ni draga. Pa prijetno ustvarjanje vam želimo!

Članki iz iste kategorije: