Dišave za dom – za prijetne občutke, sprostitev in zdravje

Je za vas dom več kot stanovanje ali hiša, kjer imate svoj stalni naslov? Zagotovo je dom tam, kjer smo obdani z ljubeznijo in kjer se dobro počutimo – poskrbeti je torej treba, da se prostore napolni s pozitivnimi občutki. Te ustvarjamo tako, da razvajamo svoje čute. Poskrbimo, da nam je dom ljub in domač po videzu, da so v njem na voljo materiali, ki so prijetni na otip, da je toplo, vključimo si prijetno glasbo ali uživamo v zvoku otroškega smeha. In še eno čutilo moramo znati razvajati: svoj nos. Da bo dom prijeten poskrbijo tudi dišave za dom, ki hitro spremenijo naše razpoloženje.Dišave za dom

Kako uporabljati dišave za dom

Najbolj opevan vonj po domu je zagotovo tisti, ki smo ga vajeni iz prazničnih časov, ko po hiši diši po pecivu in začimbah. Vendar pa lahko dišave za dom pričarajo tudi marsikateri drug občutek in nam pomagajo, da se sprostimo, si naberemo novo energijo, pa tudi poskrbimo za svoje zdravje.
Preučevanje človeških možganov je pokazalo, da so spomini, ki jih povezujemo z vonji, veliko močnejši od drugih – in tako lahko z dišavami hitro poskrbimo, da se ob sedenju na domači zofi vrnemo skozi čas in v kraje, ki so nam pri srcu. Pomislite na to, kateri vonji so tisti, ki vam prinašajo prijetne spomine, nato pa dišave za dom izberite na podlagi tega dognanja. Tako boste svoj dom brez težav odišavili tako, da se boste v njem počutili prijetno.
Seveda pa imajo nekatere dišave za dom tudi učinek aromaterapije. Z njimi si lahko pomagamo takrat, ko smo napeti in bi se radi sprostili – odlično pomirja na primer vonj po sivki. Prav tako lahko dišave za dom pomagajo, kadar imamo težave z zdravjem. Z njimi si pomagamo ob glavobolih in tudi ob prehladih, ko je potrebno poskrbeti za čiščenje dihalnih poti.

Oblike dišav za dom

Ker se dišave v svoji pristni naravni obliki hitro razdišijo, si jih je potrebno priskrbeti v nekoliko bolj skoncentrirani obliki. Cvetje, sadje, drevesa in podobno žal prehitro izgubijo vonj. Dišave, ki so lahko povsem naravnega izvora, si tako običajno zagotovimo z dišavami za dom v obliki dišečih sveč, eteričnih olj, dišečih tekočin, ki izparevajo iz elektronskih naprav, z dišečimi indijskimi paličicami … Gotovo so najbolj priljubljene sveče, ki ne zagotavljajo zgolj prijetnega vonja, temveč ustvarjajo prijetno atmosfero še z migotanjem plamena, zadnje čase pa so zelo priljubljene posebne paličice, ki se jih vstavi v stekleničko z dišavo, nato pa vonj postopoma oddajajo v okolico. Izbira je vsekakor odvisna od vas samih, naše priporočilo pa je, da se je najbolje odločiti za dišave naravnega izvora.

https://www.youtube.com/watch?v=RCPUjbx1OK0

Članki iz iste kategorije: