V čem se razlikujeta nočna in dnevna krema?

Izbira najrazličnejših kozmetičnih produktov je dandanes večja kot kadar koli. Mnogi ljudje se tako sprašujejo, koliko izdelkov zares potrebujemo za osnovno nego. Na to vprašanje pa se navezuje tudi dilema o tem, ali resnično potrebujemo tako dnevno kot nočno kremo ali pa je morda dovolj le ena krema za obraz …

puranatura5

Potrebe kože med spanjem so drugačne kot čez dan

Koža je podnevi izpostavljena najrazličnejših neugodnim dejavnikom iz okolja. Nočni počitek je tako namenjen tudi temu, da si vaša koža opomore od celodnevnega stresa in si odpočije, pri tem pa je pomembno, da izberemo kremo, ki pomaga pri njeni obnovi. Za to lahko v največji meri poskrbi kakovostna nočna kremca, ki kožo obenem navlaži in izdatno nahrani. Običajno so namreč nočne kreme bogate s hranilnimi snovmi, na primer z retinolom in vitaminom C. Če bi nočno kremo uporabljali podnevi, bi bila vaša koža najverjetneje videti mastna. Nočni čas, ko niste izpostavljeni pogledu drugih, je tako kot nalašč za intenzivno hranilno nego vaše kože.

Dnevna krema in UV-zaščita

Podobno kot nočna krema pa ima posebne lastnosti tudi krema, namenjena uporabi v dnevnem času. Zaželeno je, da dnevna krema vsebuje zaščito pred škodljivimi UV-žarki, ki niso nevarni le v najbolj vročih mesecih leta. Če se torej veliko gibate na prostem, je dnevna krema z ustreznim UV-faktorjem skorajda nujna. Koža bo tako zaščitena pred prezgodnjim staranjem in gubanjem, tovrstna zaščita pa je seveda zelo pomembna tudi zaradi zmanjševanja tveganja za nastanek kožnega raka. Dnevna krema se od nočne običajno razlikuje tudi v tem, da je bolj bogata z antioksidanti, poudarek pa ni več na oskrbi kože s hranilnimi snovmi, ampak na vlaženju. Uporaba tako nočne kot dnevne kreme dokazano poskrbi za lepšo kožo, ne da bi občutili kakršno koli razliko v finančnem smislu, saj boste lahko posamezno kremo tako uporabljali dlje.

Članki iz iste kategorije: