Kateri brisalci za avtomobil so najboljši?

Izbira ustreznih brisalcev za avtomobil nikakor ni enostavna, saj ne opravljajo vsi brisalci svoje naloge na enako visokem nivoju. Kako torej vedeti, kateremu proizvajalcu zaupati?

Testi brisalcev za avtomobil

V precejšnjo pomoč vsem voznikom so lahko rezultati neodvisnih testiranj različnih znamk brisalcev. Na tovrstnih testiranjih morajo posamezne garniture brisalcev prestati določeno število čiščenj vetrobranskega stekla, ki je precej visoko.

Testi brisalcev potekajo v najrazličnejših razmerah; vsi brisalci za avtomobil, ki se znajdejo na preizkusu, so izpostavljeni tako ekstremno visokim kot zelo nizkim temperaturam, pogosto pa se preverja tudi to, kako se določeni brisalci oziroma metlice brisalcev obnesejo po daljši izpostavljenosti UV-žarkom in kdaj bo potrebna menjava brisalcev. Na koncu testiranja se brisalcem dodeli oceno za posamezno kategorijo, ki je običajno precej relevanten pokazatelj (ne)kakovosti in ki vam lahko tako olajša nakup. Na srečo je večina brisalcev, ki se dandanes pojavljajo na tržišču, dovolj kvalitetna, da zadosti minimalnim standardom, a razlike med posameznimi brisalci, kar se tiče njihove kakovosti, so kljub temu precejšnje.

brisalci8

Cena ni nujno merilo kvalitete

Številna testiranja so pokazala, da najdražji brisalci za avtomobil niso nujno tudi najboljši. Poleg tega pa je to, kateri brisalci so najboljši, v precejšnji meri odvisno tudi od konkretne situacije. Če se denimo pogosto vozite takrat, ko so temperature zelo visoke, boste najbrž dali prednost brisalcem, ki so se na testiranjih najbolje obnesli v tej kategoriji, po drugi strani pa pogosta vožnja pri ekstremno nizkih temperaturah zahteva drugačno izbiro brisalcev. Odločitev je torej pogojena z različnimi dejavniki, ne glede na to, katere brisalce na koncu izberete, pa je pomembno, da skrbite za njihovo ustrezno vzdrževanje in za dovolj pogosto menjavo.

Članki iz iste kategorije: