Lesene igrače – dajte prednost naravnim materialom!

 

Naše babice in dedki so živeli v obdobju, ko so bile igrače prava redkost. Če pa so že bile na voljo, so bile narejene iz lesa ter ostalih naravnih materialov. Nikakršnih primesi in umetnih materialov, ki lahko otroku prej škodijo, kot pa koristijo. Lesene igrače imajo tudi dandanes posebno mesto. Zakaj? Zaradi neprestanega onesnaževanja vse bolj prisegamo na naravo. Naravni materiali in ekološka usmerjenost je dandanes še kako pomembna. Lesene igrače pa so ne le, da so popolnoma naravne, marveč varujejo otrokovo zdravje. Vse več staršev se odloča za lesene igrale, ki prinašajo veliko prednosti.

Kakšne so prednosti lesenih igrač?

Lesene igrača so že na prvi otip povsem drugačne od igrač iz umetnih materialov. Narejene so tako, da spodbujajo kreativnost otrok in njihovo razmišljanje. Te vrste igrač so tople in prijetne na otip. Les je namreč naravni material, ki ne povzroča onesnaževanje okolja, kot tudi ne vgradnja malih čistilnih naprav. Lesene igrače pa imajo nekakšno posebno lastnost, ki otroka kar pritegne k igranju. Zaradi svojih lepih in zaobljenih oblik, lesene igrače nudijo veliko več, kot igrače iz umetnih materialov. Dandanes je vse preveč tega in starši vse bolj prisegajo na lesene igrače. Vse bolj visoki moralni standardi glede na okolje spodbujajo starše, da kupujejo vse bolj naravne materiale. Lesene igrače pa so prav tako odlične, kot igrače iz umetnih materialov. Pa naj bodo to miselne igre, punčke, leseni vlakci in vozila ali pribor za risanje – z lesenimi igračami pridobite prav vse.

Morda vas zanimajo tudi družabne igre, ki so dobra alternativa igračam.

Izdelane so tako, da zagotavljajo največjo možno varnost, saj so zaobljeni robovi, neoporečni materiali in tako dalje. Vsekakor pa služijo glavnemu namenu in to je zabavanje otrok. Slovenija je na srečo ena izmed držav, ki je bogata z gozdovi in lesom. Ravno tako številne države po Evropi, zato so dandanes na voljo številni izjemno kvalitetni proizvajalci lesenih otroških igrač, ki zagotavljajo najvišje možne standarde varnosti. Izberite naravo, varnost in zabavo za otroka!

Hubelino kocke omogočajo zlaganje v steze za kroglice in frnikule. Gradnja zahteva veliko kreativnosti in spodbuja razvoj prostorskih zaznav. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: