Družabne igre za rojstni dan

Ste se tudi sami kdaj ukvarjali z vprašanjem, kaj kupiti za darilo otrokovemu prijatelju ali prijateljici? Kaj kupiti nečakom in nečakinjam? Če vam njihovi starši niso ničesar prišepnili, pa tudi sami otroci niso vedeli, kaj bi jih najbolj ustrezalo, potem so odlična rešitev družabne igre.

Z darili za rojstni dan je pogosto križ, ker si otroci želijo predvsem igrač. Starši pa vemo, kako je z večino igrač, ki jih dobijo v dar – teden ali dva so zanimive, nato se na igro z njimi počasi pozabi, in kaj kmalu ležijo v zaboju skupaj z drugimi igračami, ki niso otroku več niti malo v veselje. Prav zaradi tega odrasli otrokom za rojstni dan raje kupujemo nekoliko bolj praktična darila, ali pa takšna, za katera menimo, da so »koristna«. Žal takrat, kadar otroku podarimo praktično stvar, na primer oblačila, ali pa »koristno« stvar, na primer knjigo, hitro opazimo, da po odprtju darila v njegovih očeh ni tolikšnega žara kot v primeru, da bi dobil igračo. Vendar lahko seveda tudi tokrat »ubijemo dve muhi na en mah«. Kako? Otrokom lahko za rojstni dan podarimo družabne igre.
Če ste v svoji mladosti igrali predvsem karte, monopoli in človek ne jezi se, boste zagotovo presenečeni, koliko novosti je na področju družabnih iger. Police v prodajalnah so polne takšnih iger, ki obljubljajo ure in ure smeha in zabave, vsekakor pa je odlično tudi to, da poleg tega ponujajo še nekaj drugega: pridobivanje novih znanj in spretnosti. Veliko je namreč iger, ki pomagajo najmlajšim pri učenju štetja, prepoznavanja barv, prepoznavanja oblik, ustvarjanju vzorcev in podobno, igre za nekoliko starejše pa lahko odlično razvijajo domišljijo, podajajo nova zahtevna znanja, krepijo govorno izražanje ter podobno. Če podarite vašim obdarovancem za rojstni dan družabne igre, podarite torej hkrati dvoje: igračo, ki je zabavna ter zanimiva, in poučno sredstvo za pridobivanje novih znanj ter spretnosti.

YouTube video

O tem, kakšno družabno igro izbrati za darilo, se je seveda najbolje posvetovati s prijatelji, kadar je darilo namenjeno njihovim otrokom, pa o najboljših igrah povprašajte kar svoje najmlajše. Hitro vam bodo povedali, katere igre se sami radi igrajo doma, pri prijateljih ali tudi v šoli. In če boste izbrali priljubljeno igro, potem bo to gotovo tudi najbolj priljubljeno darilo same rojstnodnevne zabave – otroci jo bodo morda kar takoj odprli in se pričeli zabavati.

Preberite še kaj o tem kaj so otroške čelade.

Članki iz iste kategorije: