Mnenje o snežni frezi Troy Bilt Storm 2410

Medtem ko imajo nekateri večji stroji moč, da gredo skozi skoraj vse (plundra, nekaj blata, led) in mečejo sneg nekaj metrov, je treba priznati, da snežna freza Troy Bilt Storm 2410 opravi delo, za katerega je bil narejen: če že pride do težav, jekleni sveder, plug in propeler vsaj preživijo – in tudi če mora 2410 napredovati po centimetrih in metati plundro tik ob ohišju, bo to opravil brez poškodb. Stroj nekatere druge znamke bi že lahko bil neuporaben, če bi se srečal s podobnim izzivom.

Motor deluje precej dobro – navadno se zažene zlahka in je precej zmogljiv. Edini velik problem z motorjem je bil pri skladiščenju. Uplinjač je odvisen od zelo krhke odprtine, ki vodi do vijaka za prosti tek. Prekrije se v trenutku. Očiten znak tega problema je »iskanje« motorja – ko je v prostem teku, bo motor nekajkrat povečal in upočasnil obrate, kot da se ne more odločiti, kje se bo ustavil.

YouTube video

Kar se pravzaprav dogaja, je, da poskuša motor vzdrževati delovanje motorja brez konstantnega pretoka goriva. To je nekakšna »opozorilna lučka« motorja. Vsakič, ko stroj nekaj mesecev stoji, se ta izhod zamaši, tudi z dodatkom stabilizatorjev goriva.

Popravljanje samega problema je precej preprosto – skozi izhod je treba speljati drobno žico (žična krtača). Na žalost je do tega izhoda težko priti. Nahaja se pod večino kontrolnikov motorja in pokrovov, ki jih je treba odstraniti za dostop do uplinjača.

Zaključno mnenje o snežni frezi Troy Bilt Storm 2410

Na splošno dobimo pri Troy Bilt Storm 2410 velik stroj za ta denar. Gre za močno ohišje, ki bo nedvomno zdržalo veliko “zlorab”. Nesporno pa je, da ima nekatere pomanjkljivosti.

Članki iz iste kategorije: