Kakovostna hrana za našega psa

Hladno stiskana hrana za pse je zdrava

Kakovost prehrane za pse je izrednega pomena iz številnih razlogov. Naš kuža potrebuje vitamine in minerale, ki jih je v konzervah in briketih pogosto premalo. To pa zato, ker se pasja hrana pripravlja po postopkih, kjer se večino hranil v hrani uniči z visokimi temperaturami. Obenem jo je težje prebaviti, saj se pogosto v njej nahajajo številne aditivi, barvila, konzervansi ipd. Veliko bolj vsebinsko bogata je hladno stiskana hrana za pse, ki se jo pripravlja pri zelo nizkih temperaturah. Po sestavi je zelo podobna naravni hrani, saj je lažje razgradljiva in vsebuje kritična hranila, ki jo telo našega kužka potrebuje.

Hladno stiskana hrana za pse je zdrava

Procesi pridobitve hladno stiskane hrane za pse se odvijajo pri nizkih temperaturah. Hrana tako obdrži vse naravne sestavine, ki so potrebne za zdravje našega psa. Meso, zelenjava, zelišča in sadeži ohranijo svoj okus, aromo, vitamine in minerale. Naš pes bo ob vsakem obroku zelo užival in obenem zaužil vsa ključna hranila, ki mu bodo omogočala:

  • Hitro prebavo
  • Močan imunski sistem
  • Manj smrdeče blato
  • Gosto in sijočo dlako
  • Močne sklepe

Velika prednost, ki jo ima hladno stiskana hrana za pse je ta, da je zelo podobna naravni prehrani. Ker je po naravi gosta, jo prebavila veliko lažje razgradijo. Po približno treh urah je hrana že prebavljena. Naš kuža tako ne bo izkušal napihnjenosti in drugih težav, ki jih lahko povzroči navadna hrana za pse.

Hrana za pse z občutljivim prebavnim sistemom

Nekateri kužki imajo občutljiv prebavni sistem. Tako moramo biti izredno previdni pri izbiri hrane. Potrebovali bomo preprosto, nežno dieto, kjer je čim manj ojačevalcev okusa in konzervansov. Hladno stiskana hrana ne vsebuje nevarnih in umetnih aditivov. Obenem pa je polna hranil, ki nahranijo našega psa na celularni ravni. Kot velik plus pa je tudi izredno okusna, saj se pri hladnem stiskanju ohrani vsa aroma, vonj ter okus. Vse to pomeni, da je to odlična alternativa za pse, ki imajo občutljivo prebavo. 

Hladno stiskana hrana za pse je zelo podobna naravni prehrani
Hladno stiskana hrana za pse je lahko prebavljiva

Hladno stiskana mokra in suha hrana je veliko bolj bogata z maščobnimi kislinami, proteini, minerali, antioksidanti ipd. Naš kuža jo lahko zaužije količinsko manj kot navado hrano, obenem pa ga bolj nahrani.

Hipoalergena pasja hrana

Vsa hladno stiskana pasja hrana, bi lahko rekli, da je hipoalergena. To pomeni, da je zelo majhna verjetnost za pojav alergij pri občutljivih psih. V omenjeni hrani se nahajajo samo naravne sestavine, ki jih naš pes potrebuje za zdravo življenje. Tako je primerna tudi za bolj občutljive pse, ki potrebujejo posebne hipoalergene brikete in konzerve z mesom.

YouTube video
Kaj je hipoalergena pasja hrana?

Naravna hrana pridobljena s procesi hladnega stiskanja je tudi odlična za starejše pse. Mamljiv vonj in okus jih bo primoral k jedi. Je tudi odlična izbira za mladiče starejše od štirih tednov. 

Vedno je pomembno, da našemu kužku nudimo kakovostno hrano. S tem se bomo izognili številnim zapletom z zdravjem ter prihranili veliko denarja, saj bo razvil močan imunski sistem, močne sklepe in mišice ter bo imel veliko energije.

Članki iz iste kategorije: