Kako izbrati pravega poročnega fotografa?

Med poročno zabavo se najboljši poročni fotograf osredotoči na ujetje veselja med svati in pomembnih trenutkov, kot sta prvi ples in razrez torte. Vključeno v pakete je fotografiranje ob polnoči, z doplačilom pa ostane na zabavi do takrat, ko si par zaželi. Če si ženin in nevesta želita, lahko naredijo tudi nekaj nočnih fotografij zunaj.

Vsaka poroka je drugačna in prav to navdušuje poročnega fotografa.


Pri izbiri poročnega fotografa je zelo pomembno upoštevati stil fotografij, ki jih ponuja. Če vam je všeč nek stil, svetujem, da se oglasite pri fotografu in se dobite z njim, da se spoznate in ugotovite, če se ujamete. Navsezadnje boste s fotografom preživeli kar nekaj časa na vaš poročni dan, zato je pomembno, da se dobro razumete in se počutite udobno. Če se boste odločili za rezervacijo, sem prepričan, da boste s skupnimi idejami in sodelovanjem ustvarili čudovite fotografije, ki bodo večne pričevalke vašega poročnega dne. Pri tem pa bodo upoštevali vaše želje, z veličastnostjo in posluhom za vašo zgodbo.

Priporočam, da začnete iskati poročnega fotografa čim prej, saj je na trgu veliko ponudnikov in se je vredno potruditi pri izbiri. Z odločitvijo za izkušenega profesionalnega poročnega fotografa bosta lahko prihranila stres in razočaranje.

Zakaj je predporočno fotografiranje tako pomembno?

Za začetek preglejta dela različnih poročnih fotografov ter se pozanimajta o njihovih izkušnjah. Nato izbranim pošljita povpraševanje in se s tistimi, ki vaju prepričajo s svojo ponudbo, še dodatno spoznajta. Ob tem se bosta pogovorila o podrobnostih, prelistala njihove poročne knjige in ugotovila, s katerim fotografom se najbolje ujemata. Fotograf bo namreč ves čas poročnega dne z vama, zato je ključnega pomena, da sta sproščena ob njem in mu zaupata.

Predporočno fotografiranje je odlična priložnost za pare, da se spoznajo s svojim izbranim poročnim fotografom ter se sprostijo pred objektivom. Takšno fotografiranje predstavlja tudi pripravo na sam poročni dan, saj pari spoznajo, kako fotograf deluje in kaj lahko pričakujejo od njega. Na ta način so pari na dan poroke veliko bolj sproščeni pred objektivom in lažje sledijo navodilom fotografa.

Predporočno fotografiranje je tudi priložnost, da izbranemu poročnemu fotografu povesta svoje želje glede fotografij in mu predstavita posebne trenutke, ki bi jih želela ujeti na fotografiji. Pomembno je, da izbranemu fotografu pravočasno sporočita tudi časovnico poročnega dne in morebitna presenečenja, ki jih pripravljata za svoje svate ali partnerja. Le tako se lahko fotograf ustrezno pripravi in zagotovi najboljše fotografije.

YouTube video

Kot poročni fotograf stremi k minimalistični in prefinjeni estetiki. Želi, da fotografije odražajo umirjenost in čistost, zato posveča posebno pozornost svetlobi, kompoziciji in pravemu trenutku. Medtem ko se osredotoča na mladoporočenca, hkrati dokumentira tudi dogajanje okoli njiju, zajemam čustva in neponovljive trenutke, ki se zgodijo na poročnem dnevu. Pri fotografiranju si prizadeva za zajemanje detajlov, kot so dekoracija, cvetje, prstani, poročna obleka, nevestina pričeska in ličenje.

Članki iz iste kategorije: