Česa vse ste lahko deležni v toplicah?

ogrevani bazeni

Toplice so odličen kraj za sproščanje. V termah lahko vsaj za nekaj časa odmislite vsakodnevne skrbi in se predate popolnim užitkom. A prijetno ogrevani bazeni niso edina sprostitev, ki vam jo v termah ponujajo. Med drugim se lahko odlično sproščate tudi v wellnessu.

V zadnjih letih so toplice še toliko bolj priljubljena izbira, ker vam ponudniki takšnih storitev ponujajo najrazličnejše izjemno bogato obarvane pakete. Ti so namenjeni posameznikom, parom, družinam, prijateljem in še kakšna skupina bi se našla.

Kopanje, masaža in vrhunska kulinarična izkušnja v toplicah

Seveda so prijetno ogrevani bazeni na seznamu daleč na vrhu, česar si želimo v toplicah. Vse bolj priljubljen pa je tudi wellness, ki omogoča izvrstno počutje po opravljeni storitvi. Med wellness storitve denimo sodijo masaže, kopeli, tople savne, ne nazadnje tudi lepotna nega. Za prav vsakogar se najde primerna storitev.

prijetno ogrevani bazeni za razvajanje telesa in duha
Toplice so odličen kraj za sproščanje, kjer lahko odmislite vsakodnevne skrbi in se predate popolnim užitkom v prijetno ogrevanih bazenih, wellness spa centru in številnih zdravilnih in lepotnih tretmajih, ki jih nudijo.

Umirjanje duha vam torej ne ponujajo samo ogrevani bazeni, temveč tudi wellness spa center. Ta predstavlja sinonim za razvajanje telesa in duha. Je kraj, kjer boste lahko umirili svojega nemirnega duha, odpočili svoje utrujeno telo in se napolnili s povsem novo in svežo energijo.

V toplicah vas pričakujejo wellness terapevti

V termah vas torej ne pričakujejo samo ogrevani bazeni z zdravilno vodo, temveč izjemno bogat nabor tretmajev, najrazličnejših masaž, nega telesa in obraza. Vse omenjeno lahko lepo dopolnite s hišnimi wellness rituali. Te so posebej za vas ustvarili wellness terapevti.

YouTube video
Terapevtski ogrevani bazen z zdravilno vodo Hotela Zdravilišče Laško, v katerem so na voljo strokovno vodene skupinske in individualne vadbe v vodi.

Pri ustvarjanju unikatnih tretmajev v toplicah so ponudniki ideje črpali iz svojega lokalnega okolja. Prav tako jim je bila za vzgled tudi tradicija čebelarstva in pivovarstva. Vse to so lepo vtkali v številne koristne tretmaje.

V terme na solno terapijo

Za piko na i v termah lahko poskrbite tako, da se udeležite solne terapije.

  • Takšna terapija temelji na vdihovanju in na izpostavljanju telesa suhemu solnemu aerosolu.
  • Izvaja se v tako imenovani solni sobi, in sicer s pomočjo posebne medicinske naprave.
  • Solne terapije prinašajo številne pozitivne učinke na vaše telo.
  • Učinki se na primer kažejo v izboljšanju pljučne funkcije, okrepil se vam bo imunski sistem, obnovila se vam bo sluznica. Aerosol soli namreč deluje protivnetno, skrbi za redčenje sluzi, sproščanje mišične dihalne poti.

Članki iz iste kategorije: