Yamaha P-45 GMS klaviatura

GHS klaviatura ima podoben način delovanja kot akustični klavir.
Tipkovnica je občutljiva na dotik (hitrost), kar pomeni, da se glasnost / barva spremeni glede na to, kako trdo ali mehko igrate na tipke, ki reproducirajo bogato dinamično razpon velikega klavirja.

Stopnjo občutljivosti na dotik lahko nastavite, da bo bolje ustrezala vašemu slogu igranja. Obstajajo 4 prednastavitve: Fiksna, mehka, srednja (privzeto) in trda.

  • Nastavitev »Fiksna« omogoča, da klaviatura ni občutljiva na dotik in proizvaja enako količino glasnosti, ne glede na to, kako trdo ali mehko igrate.
  • Nastavitev “Trda” pa zagotavlja najširši dinamični razpon, kjer boste morali pritisniti na tipke z večjo močjo, da ustvarite glasen zvok.

Yamaha P-45 klaviatura

Za razliko od nekaterih modelov višjega razreda, P-45 nima tipk, ki absorbirajo vlago, zagotavljajo boljši oprijem in ponavljajo občutek pravih tipk iz slonovine in ebenovine.
Vendar pa so črne tipke prevlečene z barvo, ki preprečujejo drsenje prstov, ko postanejo vlažni.
Bele tipke se bleščijo, vendar ne bi rekel, da je to problem, poleg tega pa imajo številni akustični klavirji enake bleščeče tipke.

Prav tako je treba omeniti, da so Yamahine GHS tipke nekoliko manj hrupne (opazno pri igranju na nizki glasnosti ali preko slušalk), v primerjavi s Casio »Tri-sensor hammer action« tipkami, vendar če govorimo o realizmu, so Casio-jeve tipke verjetno boljše.

ZVOK

Za natančno zajemanje zvoka akustičnega instrumenta in ustvarjanje visokokakovostnih vzorcev Yamaha uporablja svojo dobro znano tehnologijo: AWM dinamično vzorčenje.

Zvok, ki ga boste slišali na P45, je pravi stereo zvok, posnet z »full concert« klavirjem na različnih dinamičnih ravneh.
P45 ni primeren za glasbenike, ki potrebujejo različne glasbene instrumente in zvočne učinke za ustvarjanje glasbe. Klavir ima samo osnovni zvok, ki bi zadovoljil večino igralcev klavirja.

Članki iz iste kategorije: