Pravo pristno slovensko Pelicon pivo

Včasih sta bili v Sloveniji zgolj dve znamki piva, o katerih je bilo veliko polemike. Štajerci so trdili, da je njihovo najboljše, Ljubljančani pa niso odstopali od svoje ideje popolnosti. Danes imata pivovarni resne konkurente v mirkopivovarnah, kot sta Pelicon in podobno. Manjše pivovarne sicer ne dosegajo kapacitet večjih konkurentov, vendar jim uspešno kljubujejo s kvalitetno in okusno tekočino. Zanimanje za okusno pivo v različnih različicah ter okusih, močno narašča, še posebej v prazničnih in poletnih obdobjih.

Ideja za darilo

Včasih nam niti na misel ne bi prišlo, da bi podarili pivo za rojstni dan ali drugo slovesno priložnost. Danes se pivo Pelicon podarja kot izjemno lepo in priložnosti primerno darilo. Proizvaja se približno 2000 steklenic na mesec, kar pomeni, da so hitro prodane in v velikem povpraševanju. V kombinaciji s kompletom večjih pivskih kozarčkov, podstavkov, odpiračev in posebne embalaže za nošenje, je Pivo Pelicon nadvse simpatično darilo.

Primerno je za vse pivoljube in pivoljubke, ne glede na starost. Obenem je odlično presenečenje, saj je izbrano z mislijo na slavljenca. Trenutno je na voljo v desetih različnih okusih. Pivsko darilo lahko dopolnite tudi z narekom s suho mesnino, pršutom sirom in oreščki.

YouTube video

Nefiltrirano pivo

Vsa piva Pelicon so nefiltrirana in polna okusa. Pivo je bogato z vitamini B kompleksa,minerali in nekaj beljakovinami. Pri nefiltriranem pivu ostane tekočina motna, saj se kvasovke ne odstranijo, kar pomeni, da ostane tudi veliko hranilnih snovi. Nefiltrirana različica je manj obstojna in ima krajši rok uporabe ravno zaradi kvasovk. Aroma in okus piva sta zelo močna. Med pitjem se čuti okus kvasa, kruha, žitaric in malce kisline.

Po pitju ostaneta v ustih okus nežne grenkobe, sladkobe in včasih tudi zelišč. Nefiltrirane različice piva Pelicon so tako bolj pitne, bolj nasitne in obenem bolj zdrave. Med filtriranjem namreč izgine velik del hranilnih snovi, ki jih večje pivovarne nadomestijo z dodajanjem umetnih arom in sladil.

Članki iz iste kategorije: