Kaj je erekcija in kako nastane?

Mislite, da so ženske zapletene, počakajte, da vidite, kako deluje moški. Poglejte skrivnosti moškega spolnega organa in kako funkcionira nepojasnjen pojav, ki se imenuje erekcija.

Erekcija je otrdelost moškega spolnega organa. Nastane kot posledica spolnega vzburjenja. Ko se arterija penisa poveča in okrepi, pritiska na žile, ki običajno skrbijo za dotok krvi, zaradi česar se kri zadržuje v penisu. Tako vedno več krvi pride v moški spolni organ, kar povzroči močnejšo erekcijo.

Kako izgleda zdrava erekcija?

Obstajajo trije osnovni elementi, po katerih lahko določite kakovost erekcije. To so:

  • možnost doseganja erekcije,
  • moč erekcije,
  • možnost vzdrževanja erekcije.

Nezmožnost doseči ali vzdrževati erekcijo, ki zadostuje za izvedbo spolnega odnosa, se imenuje erektilna disfunkcija. Takšno stanje ne velja za normalno v nobeni starosti, zato je potrebno zdravljenje. Moški bi morali biti zmožni doseči erekcijo z manjšimi ali z večjimi spodbudami, ne glede na starost.

Zakaj se moški zbujajo z erekcijo?

Jutranja erekcija je pravzaprav nočna erekcija. Pri povprečnem moškem se lahko ponoči pojavi tudi do petkrat. Traja od 20 do 30 minut. Tukaj je razlog, zakaj se erekcija pojavi in čemu služi. Ta pojav se šteje za fiziološki fenomen. Dogaja se vsem moškim. Pogosto je povezana s polnim mehurjem. Nekateri strokovnjaki verjamejo, da možgani na ta način signalizirajo, da je mehur poln in ga je treba izprazniti. Drugi menijo, da poln mehur spodbuja živce, ki vodijo do hrbtenice, kar neposredno vpliva na erekcijo.

Pojav nekaterih bolezni lahko povzroči, da erekcija izgine. Depresija in diabetes sta eni izmed teh bolezni. Zato morate biti pozorni na to, ali vaš vojak vsako jutro mirno stoji ali je vse bolj zaspan.

Ali ste vedeli, da obstaja več vrst erekcij?

Erekcijo je pogosto mogoče nadzorovati. Nobena erekcija ni enaka. Obstajajo 3 vrste erekcije, s katerimi se spoprijema močnejši spol. To so:

  • refleksogenična erekcija
  • psihološka,
  • nočna erekcija.

Refleksogenična erekcija se pojavi, ko pride do prvega spolnega stika. Psihološka se pojavi med fantaziranjem in sanjarjenjem, nočna pa se zgodi ponoči. Zadnji dve vrsti erekcije se ne zgodita namerno. Problem nastane, ko se pojavita v popolnoma neprimernem času.

4 stvari o erekciji, za katere niste vedeli:

  1. Več spanja, boljša erekcija
  2. Masturbacija pomeni veliko
  3. Kondomi lahko zmanjšajo erekcijo
  4. Alkohol in cigarete niso najboljši prijatelj erekcije.

Pomanjkanje spanja prekine normalni cikel erekcije, ki se pojavi ponoči. Če celo noč vstajate in ne spite, bo to zagotovo vplivalo na to, kako dolgo lahko vzdržujete erekcijo. Če nekaj dni ne masturbirate, bo v penis prišlo več krvi, ko pride do stimulacije. To pomeni, da boste imeli večjo erekcijo.

Nekateri strokovnjaki trdijo, da imajo moški, ki uporabljajo kondom, več težav pri doseganju erekcije kot tisti, ki jih ne uporabljajo. Zato potrebujejo dodatne stimulanse za otrdelost penisa. Redno uživanje alkohola in cigaret slabo vpliva na moški spolni organ. Te slabe navade lahko vodijo do erektilne disfunkcije.

Članki iz iste kategorije: