Glucofix Sensor testni lističi

Sladkorna bolezen ali diabetes je bolezen, pri kateri imajo bolniki stalno zvišano raven glukoze v krvi. Bolezen nastane zaradi pomanjkanja hormona inzulina, kar povzroči motnjo v presnovi ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. Pri zdravljenju je pomemben nadzor nad hiperglikemijo (tj. visoko ravnijo glukoze v krvi), zaradi česar si morajo bolniki redno meriti krvni sladkor. Hiperglikemija lahko nastane kot posledica raznih dejavnikov, na primer nepravilne diete, nepravilnega jemanja zdravil ali pa opuščanja njihovega jemanja, stresa, bolezni, premalo gibanja, neučinkovitosti inzulina (če ga bolnik shranjuje na neprimernem mestu in pride do pregretja ali prenizke temperature, lahko inzulin izgubi svojo učinkovitost) itd. Pravilno merjenje glukoze v krvi je torej za bolnike z diabetesom življenjskega pomena, saj lahko v nasprotnem primeru pride do resnih posledic in kroničnih zapletov.

Z razvojem testnih trakov in merilnikov so bolniki dobili večjo samostojnost, saj lahko meritve izvajajo doma in stalni obiski pri zdravniku tako niso več potrebni. Pomembno pa je, da se bolniki zavedajo, da morajo glede na rezultate merjenja tudi pravilno ukrepati (prilagajati odmerke inzulina, dieto, se ob morebitnih težavah posvetovati z zdravnikom itd.). Za merjenje sladkorja v krvi doma potrebujemo merilnik krvnega sladkorja (obstaja več vrst merilnikov za domačo uporabo), s katerim se s pomočjo lancete zbodemo v prst, in testne trakove.

Testni lističi Glucofix Sensor so namenjeni uporabi z merilnikom Glucofix Miò in zagotavljajo hitro, varno, enostavno in zanesljivo merjenje krvnega sladkorja. Pri merjenju se majhen krvni vzorec samodejno vsrka, zlati sloj na merilnem lističu pa zagotavlja točnost rezultatov. Prav tako so lističi Glucofix Sensor zasnovani na merilni tehnologiji, ki uporablja encim GOD, zato na merjenje ne vplivajo ostali krvni sladkorji, kot so glukoza, ksiloza in maltoza.

Pomembno je, da embalažo z lističi po uporabi dobro zapremo, saj se le tako ohrani njihova kakovost. Testni lističi Glucofix Sensor so namenjeni za enkratno uporabo, kupimo pa jih lahko v pakiranju po 50 testnih lističev.

Članki iz iste kategorije: