Nujna dostava paketov

Gotovo se vam je vsem že kdaj dogodilo, da ste odšli na pot, a ste nekaj pozabili doma. Običajno ne gre seveda za nič pomembnega oziroma nič takšnega, da se ne bi mogli ustaviti v trgovini in to pač kupiti. Vendar pa se lahko pripeti tudi to – tako kot se je meni.
Spomladi se je moj brat ženil, in bil sem njegova priča. Od doma sem se moral odpraviti že precej zgodaj zjutraj, saj sta se brat in njegova nevesta odločila za romantično poroko v Piranu. Sproti sem v Litiji pobral še brata, da sva se na Obalo odpeljala skupaj, nevesta pa je bila tam pri svoji najboljši prijateljici in priči že od prejšnjega dne, saj je bila njena priča doma iz Izole. Ko sem prišel iskat brata, sva vse še enkrat preverila, da le ne bi česa pozabila.
Ko sva prišla do morja in stvari iz avta znosila v hotel, pa me je nekaj presunilo. Kam sem dal poročna prstana? Sem ju potem, ko sem ju v bratovem stanovanju vzel iz torbe, dal nazaj vanjo? Kar kuhati sem začel, tako sem se prestrašil. In strah je bil upravičen – prstanov namreč ni bilo.
Bratu nisem mogel povedati, kaj se je zgodilo. Namesto tega sem poklical prijatelja iz otroštva, ki ravno tako živi v Litiji. Prosil sem ga, naj gre do bratovega stanovanja po prstana (povedal sem mu, kje brat hrani rezervni ključ). Nato sem pobrskal po spletu, saj je bila potrebna nujna dostava paketov. Kot najhitrejša kurirska služba se je izkazala služba Kurirček, kjer so se strinjali, da takoj pošljejo kurirja v Litijo, prevzamejo paket in mi ga pripeljejo naravnost v Piran.
Dve uri in pol sem trepetal. Nisem vedel, ali bo uspelo ali ne. Ali bosta prstana prišla pravočasno. Ali ne bo brat česa posumil in postal nervozen …
Na srečo se je vse odvilo tako, kot je treba. Prijatelj je šel po prstana v bratovo stanovanje, kjer je škatlica ostala na pultu. Ta jo je predal kurirju, kurirska služba pa je poskrbela, da so prišli do Pirana. Seveda si lahko predstavljate, kako mi je odleglo, ko se je pred mano pojavil kurir, in kako začuden je bil brat, ki ni vedel, kako usodna je bila tistega dne hitra dostava paketov …
Danes se zgodbi seveda smejiva in sliši se kot dobra dogodivščina. A tistega dne mi je brat dejal, da še dobro, da sem pomislil na kurirje – ker me sicer ne bi čakalo nič kaj dobrega.

Oglejte si tudi, kakšen je nagrobnik.

Članki iz iste kategorije: