Terensko jahanje

Jahanje je priljubljen šport primeren tako za otroke kot odrasle. Stik s konji predstavlja prav posebno doživetje. Terenska ježa je cenovno dostopna v veliko krajih po vsej Sloveniji. Zanjo ne potrebujete posebnega znanja, priporočljivo pa je sicer, da nekajkrat pred samim odhodom na teren vadite ježo v varovanem prostoru. O možnostih in pogojih se prepričajte pri ponudnikih, ki vam bodo z veseljem pomagali. Naj vam ne bo žal porabiti nekaj denarja za doživetje, ki vam bo za zmeraj ostalo v spominu.

jahanje-konj

Sprostitev

V modernem času, ko venomer hitimo, je priporočljivo občasno obiskati naravo. S tem se naše telo sprosti, misli zbistrijo, naši čuti pa izostrijo. Tako je terensko jahanje zdravo za človeka iz več različnih vidikov. Objeti v naročju mirne in zelene narave doživljate prav posebne občutke. Pogledi v daljavo in veter v laseh poskrbijo za osvežitev, ki jo potrebujete.

Avantura

Terensko jahanje je primerno v vseh letnih časih. Prav zaradi tega je vsaka ježa neponovljivi in enkratni dogodek. Na poti se lahko spoznavate z bogastvom narave, skozi katero se počasi premikate na konjskem hrbtu. Prečkali boste razne ovire, ki so lahko za izkušene jezdece tudi zahtevnejše. Prav tako je poleg zahtevnosti vsakega terena od vašega predhodnega znanja ježe odvisna tudi dolžina potovanja.

Druženje

YouTube video

Na pot se odpravite v družbi drugih udeležencev. Lahko se odpravite s prijatelji ali znanci, prav tako pa imate možnost, da se ježe udeležite sami, v družbi drugih prijavljenih. V skupini boste spoznali ljudi s podobnimi interesi ali zanimivimi znanji. Delili boste izkušnje in se neizmerno zabavali. Tako se lahko na poti razvijejo nova prijateljstva.

Ponudba v Sloveniji

Za informacije o možnosti terenskega jahanja pobrskajte po spletu. Večina poudnikov ima lastno spletno stran, na kateri vam predstavljajo pogosta vprašanja in odgovore nanje. Našli boste kontakte, na katere se lahko obrnete za morebitna dodatna vprašanja ter za o dostopnosti željenega termina.

Članki iz iste kategorije: