Boxing rokavice ne branijo le nasprotnika, temveč tudi nosilca

Prvo kot prvo je treba vedeti, da niso vse boxing rokavice ustvarjene z istim namenom in se zato tudi precej razlikujejo po obliki, najbolj očitno je tu to, ali imajo palec ali ne, prav tako pa se razlikujejo po tem, ali zavarujejo tudi zapestje in po tem, koliko materiala dejansko varuje roko.

Najbolj pogosto so boxing rokavice narejene tako, da vanje vstavimo roko, nato pa si jih zapnemo na ježke, kar je uporabno, če nimamo nikogar, ki bi nam lahko zavezal rokavice, če pa imamo na voljo tako osebo pa boxing rokavice, ki se zavežejo načeloma veljajo za bolj kvalitetne. Vseeno je tu vredno omeniti, da se da tudi rokavice, ki se zavežejo spremeniti v rokavice na ježke, ki si jih lahko zavežemo sami, tako da boxing rokavice opremimo z kaveljčki in obročki.

Boxing rokavice so podložene s peno ali naravnima materialom, ki je manj vzdržljiv, vendar prijazen do okolja in bolj tradicionalen, vendar za redno uporabo veljajo penaste boxing rokavice za bolj standardne. Kar se standardov tiče je tukaj nekoliko določena tudi barva, saj najpogosteje vidimo rokavice, ki so rdeče ali modre, kar omogoča to, da z lahkoto ločimo nasprotnika in pravi osebi dosojamo točke. To tudi pomeni, da ljudje, ki tekmujejo, nujno potrebujejo oba seta rokavic, torej tako modre kot rdeče boxing rokavice, saj ni nujno, da nam bodo vedno določene iste rokavice glede na tekmo.

V borilnih veščinah ne uporabljajo tradicionalnih boxing rokavic, saj so te pretežke in ti športi se pogosto ne osredotočajo na moč udarca, ampak na tehniko in hitrost, prav tako pa ni potrebe po tem, da bi tekmovalci na treningu ali tekmovanju uporabljali prave boxing rokavice. Veliko bolj so pogoste rokavice, ki imajo odprto dlan in dovolijo dlani in zapestju gibanje in te niso fiksirane znotraj zaprte rokavice. Glavna prednost tovrstnih rokavic je to, da lahko odpremo dlan in zgrabimo nasprotnika, kar je nekaj, česar boxing rokavice ne omogočajo že samo zaradi svoje zgradbe. Tudi tu poznamo variante, kjer je palec zaščiten z dodatno podlogo, ali pa je popolnoma prost brez zaščite.

Članki iz iste kategorije: