Vreme v Ljubljani

Ko se odpravimo ven, nam je mnogokrat pomembno, da nas ne razmoči dež, da nas ne zebe ali nam je premrzlo. Ko pridemo ven, hočemo biti pripravljeni. Vendar kako do te pripravljenosti?

Najpomembneje je, da se zavedamo, da Ljubljana leži v kotlini, kar zna včasih povzročiti neprijetne situacije. Pojavi kot so toplotne inverzije, sama lega, kot tudi onesnaženje vsi vplivajo na vreme. Zato imamo mnogokrat v Ljubljani blage zime, vroča poletja in poletne nevihte.

Vreme spremljamo preko radia, televizije, kot tudi spletnih strani. Le te približno natančno napovedo vreme, vendar pa pri tem nikakor niso zanesljive. Dostikrat se nam zdi, da bi bilo bolje, da se vremenske napovedi sploh ne bi lotevali, saj je učinek le te preprosto slab. Na napoved, ki ni zanesljiva se proeprosto ne moremo zanesti.

Zato vam priporočam svoj recept:

Oglejte si vreme iz prve roke. Včasih lahko bolje ocenimo tako, da vreme pregledamo sami.

Pomembno je tudi, da si ogledamo vreme na spletnih straneh. Te so dosti bolj ažurne in zato bolj natančne. Spomnim se kako mi je ravno ažurna napoved rešila avto pred točo.

Včasih pa se nam zazdi, da je vreme v ljubljani odvisno tudi od samega leta. Včasih imamo bolj sončno leto, včasih pa je v Ljubljani skozi poletje samo dež.

Za nekoga, ki je rojen na podeželju, kot sem sam, mi je nenavadno da so zime v Ljubljani tako blage. Snega sploh ne vidiš. Vremenska napoved v Ljubljani pa je skoraj vsako zimo enaka. Brez hujšega snega!

Škoda, vendar kot prebivalec ljubljane kot kaže sploh ne moreš doživeti prave zime!

Članki iz iste kategorije: