Miza za namizni tenis za zimsko rekreacijo

V mladih letih sem se ukvarjal z različnimi športi, in zanje se je vedno našlo dovolj časa in volje, z denarjem pa tako ni bilo težav, saj je šlo večinoma za tiste športe, za katere ne potrebuješ veliko – večinoma zgolj športne copate ali morda še žogo.miza-za-pingpong Ko je prišlo veliko delovnih obveznosti in družina s tremi otroci, je bilo časa za rekreacijo nekoliko manj, vendar se še vedno večkrat odpravim na tek, za kar skušam vedno nagovoriti tudi otroke. Dva izmed njih sta zdaj že srednješolca in pogosto ju je težko spraviti ven – zlasti pozimi je vedno izgovor, da je mraz in v mrazu ne bosta tekla, drugi razlog pa je seveda ta, da se otroci raje družijo s prijatelji kot pa tečejo z očetom. Da vendarle ne bi ostali zgolj pri računalniku in poslušanju glasbe v postelji, sva se z ženo odločila, da v kleti urediva sobo, kjer bodo lahko na zabaven način malo pomigali tudi takrat, ko je zunaj mrzlo ali ko si želijo zgolj druženja s prijatelji.
Soba je bila hitro urejena in vanjo sva dala nekaj preprostih športnih pripomočkov ter predvajalnik glasbe, glavno oziroma častno mesto v sobi pa zavzema miza za namizni tenis. Rekla sva si, da bodo tako otroci dobili prostor za druženje s prijatelji, morda pa bodo kdaj tudi poprijeli za loparčke in odigrali nekaj setov. Pa sva se uštela – dejansko otroci zdaj igrajo ves čas! Obiskom prijateljev ni videti konca in precej vesela sva, da srednješolci nič več zgolj ne razpravljajo o svetobolju in ne razmišljajo o svoji samopodobi, temveč se dejansko pogovarjajo, poslušajo glasbo, zraven pa se pošteno razmigajo in upehajo ob »ping-pongu«.
Ja, miza za namizni tenis je bila zagotovo eden najboljših nakupov, kar se tiče otrok in športa, saj mladi dejansko športajo kar mimogrede in se sploh ne zavedajo, koliko dobrega naredijo za svoje telo oziroma kako naporno kardio vadbo opravijo z nabijanjem žogice. In seveda jim za to ni treba ven, na mraz, ni jim treba plačevati članarin v fitnes klubih, ni jim treba kupovati športnih oblačil, igrajo pa lahko kadar koli. No, prav ta kadar koli je bil sicer na začetku nekoliko moteč, saj je včasih žogica poskakovala vse do jutra – zdaj pa so se na srečo že nekoliko umirili in je igranje namiznega tenisa omejeno le na popoldneve in večere.

Članki iz iste kategorije: