Pšenična trava vas bo prerodila!

Vas zadnje čase muči slabo počutje in pomanjkanje energije? Ste morda pomislili na to, da bi bilo treba nekoliko popaziti pri prehrani, saj bi lahko bila tudi ta vzrok za težave?Pšenična trava Verjetno imate prav – prehrana je izjemnega pomena za naše zdravje in počutje, in kadar se ne prehranjujemo dovolj zdravo, se to takoj pozna tudi na našem razpoloženju, počutju, volji, energiji in vitalnosti. Kako si lahko pomagate? Eden od odličnih naravnih načinov je pšenična trava – preprost, a bogat prehranski dodatek, s katerim bodo šle stvari hitro spet navzgor.

Zakaj je pšenična trava tako učinkovita?

Pšenična trava, torej zeleni poganjki pšenice, ki so svežega, intenzivno zelenega videza, vsebuje izjemno bogastvo hranilnih snovi. Z njo telo učinkovito oskrbimo s klorofilom, ki ga (dokazano) z redno prehrano zaužijemo premalo, pa četudi je za procese v našem telesu izjemno koristen. Poleg tega vsebuje pšenična trava še različne aminokisline, encime, fitokemikalije, linolno in linolensko kislino, vitamine in minerale. Med vitamini so v pšenični travi zastopani vitamin C, vitamin A, vitamini B1, B2, B3 in B6 ter vitamin K. med mineralnimi elementi pa najdemo še večji zaklad: fosfor, selen, cink, bor, kalij, kalcij, klorid, brom, kobalt, jod, železo, baker, magnezij, mangan, nikelj.
Pa recite, da vas »sestava« ne prepriča, da gre za izjemno zdrav prehranski dodatek …

Pšenična trava ponuja bogastvo klorofila

Vsi, ki se zavedajo pomena uživanja klorofila za telo, uživajo v obliki prehranskega dodatka ali alge ali lucerno ali ječmenovo travo ali pa pšenično travo. To so namreč rastline, ki so najbolj bogate s klorofilom oziroma prehranski dodatki, s pomočjo katerih lahko z njim kar najbolje oskrbimo svoje telo.
Zakaj je klorofil tako pomemben? Pri kar nekaj procesih v telesu lahko sodeluje. Izjemno koristen je v primeru težav z dlesnimi (krvavitve, gingivitis, paradontoza), pomaga odpravljati vnetje žrela. A to ni veliko v primerjavi z dejstvom, da klorofil pospešuje celjenje tkiv in ščiti telo pred sevanji – tako pred rentgenskim sevanjem kot pred tistim, ki ga povzroča sodobna tehnologija doma, torej domače električne in elektronske naprave.

Prednosti uživanja pšenične trave

Marsikdo pšenično travo uživa zaradi klorofila, pogosto pa se za uživanje odločimo ne zato, ker bi vedeli, kako klorofil vpliva na nas, temveč preprosto zato, da bi se počutili bolje, bili ponovno vitalni in polni energije. Pšenična trava namreč vrača vitalnost, dobro počutje pa vrača tudi s tem, ko razstruplja jetra in čisti debelo črevo. Poleg tega krepi odpornost, popravlja DNK in preprečuje pojav raka, znižuje holesterol, pospešuje proizvodnjo hemoglobina, odstranjuje iz telesa težke kovine, proizvaja rastni hormon …
https://www.youtube.com/watch?v=Ghh8R-u8HeY

Konopljina semena so zakladnica pomembnih hranil, ki v našem telesu sodelujejo pri neštetih procesih, na primer pri delovanju mišic, ohranjanju zdravih kosti, pri delovanju srca. Preberite več v članku.

Članki iz iste kategorije: