Kolagen v prahu za nego telesa od znotraj

Naravni kolagen v prahu ima torej podobno strukturo kot kolagen v človeškem telesu

Kolagen v našem telesu predstavlja glavno beljakovino. Je izjemnega pomena za gibljive sklepe, stabilne kosti, zdrave mišice, močne vezi ter kite, sijoče lase, gladko kožo in ne nazadnje tudi za zdrave nohte.

Kolagen s starostjo v telesu prične počasi upadati. Prvi znaki upadanja so vidni že, ko dopolnimo 25 let. V tem času je treba poskrbeti za dodatni vnos kolagena. Kolagen v prahu je rešitev, ki vam je na voljo v vseh specializiranih prodajalnah s prehranskimi dopolnili.

Struktura kolagena v prahu

Naravni kolagen v prahu, ki ga je dobro pričeti uživati po 25. letu starosti, ima zelo podobno strukturo kot kolagen v telesu človeka. Telo ga posledično spozna kot sebi lastnega. Ravno zato zadostuje, da ga v telo vnašamo le v majhnih količinah oziroma odmerkih.

Kolagen v prahu
Kolagen v prahu kot prehranski dodatek

Kolagen, ki ga v telo vnesemo v obliki prahu, ima edinstveno sposobnost aktiviranja samoobnovitvenega procesa kolagenskih vlaken v našem telesu. Kolagen se z rednim vnašanjem v telesu naravno obnavlja.

Razlika med naravnim in umetnim hidroliziranim kolagenom

Ko se boste odločali za kolagen v prahu, boste morali paziti na to, kakšne vrste kolagena boste izbrali. Na voljo vam je naravni kolagen v prahu in umetni hidrolizirani kolagen. Ker slednji med predelavo izgubi edinstveno strukturo, vam priporočamo, da se raje odločite za naravnega.

YouTube video
Video: Kolagen – Rešitev za gube, povešeno kožo in boleče sklepe?

Naravni kolagen v prahu ima torej podobno strukturo kot kolagen v človeškem telesu. Sestavljen je namreč iz treh beljakovinskih vlaken v obliki trojne vijačnice. Posledično ima naravni kolagen popolnoma drugačen vpliv na telo. Aktivira namreč naravno regeneracijo kolagena v telesu.

Preberite si še naslednji članek: Spremljanje krvnega tlaka v domačem okolju

Za pravilno in uspešno merjenje krvnega tlaka doma je potrebno imeti ustrezen merilec krvnega tlaka.

Različni tipi kolagena

Kolagen ima v telesu najrazličnejše funkcije. Ločimo dva različna tipa kolagena. Prvi je kolagen tipa ena, drugi pa kolagen tipa dva.

Preberite naslednji članek: Zdravstvenih trditev o kurkumi in kurkuminu ne manjka

Tako kot to velja za številne druge začimbe ima tudi kurkuma precej dolgo zgodovino na področju tradicionalne medicine. Kurkuma je začimba oziroma začimbni prašek rumene barve, ki ga pridobivajo iz korenine ingverju sorodne rastline Curcuma longa.

Kolagen tipa ena je prisoten v kosteh, kitah, vezeh ter ustvarja močna vlaknasta tkiva. Kolagen tipa dva se najpogosteje nahaja v hrustancu. Tam ustvarja izjemno goste mreže iz zelo tankih vlaken. Hrustanec je namreč pritisku izpostavljen z vseh strani.

Nakup kakovostnega kolagena v prahu

Če ste že dopolnili 25 let, potem že lahko pričnete z jemanjem kolagena v prahu. A pri izbiri boste morali paziti zlasti na njegovo kakovost, od katere pa je ne nazadnje odvisna tudi cena za takšno prehransko dopolnilo.

Članki iz iste kategorije: