Kakšna je razlika med rabljenimi in obnovljenimi računalniki?

Izrazi rabljen, obnovljen in refurbished se v podobnem kontekstu nanašajo na prenosnike, ki so bili že enkrat v uporabi. Vsi trije izrazi opisujejo prenosnike, ki so jih uporabniki že uporabljali, vendar pa so bili ti prenosniki obnovljeni ali popravljeni ter ponovno vključeni na trg. Razlika med izrazoma “rabljeni” in “tehnično obnovljeni” se nanaša le na stanje prenosnika. Rabljeni prenosniki imajo manjše sledi uporabe, vendar so še vedno v odličnem stanju. Tehnično obnovljeni računalniki so računalniki, ki so bili tudi kratko uporabljeni, vendar pa so bili testirani in popolnoma delujejo, kar velja tako za poslovno in široko potrošno linijo. Angleški izraz refurbished se uporablja za tehnično obnovljene računalnike in prenosnike.

Izberite najboljši računalnik glede na vaše potreb

Razlika med rabljenimi in tehnično obnovljenimi prenosniki je le v tem, da so tehnično obnovljeni prenosniki temeljito testirani in preverjeno brezhibni. Pri obnovi prenosnika se sistematično pregleda vsaka posamezna komponenta in po potrebi zamenja z novo, da prenosnik deluje optimalno. Poleg tega je pomemben tudi faktor baterije, ki je pri obnavljanju prenosnika prav tako testirana.

Na trgu obstaja različne vrste računalnikov, med katerimi lahko izbiramo glede na naše potrebe. Namizni računalnik je primeren za domačo uporabo in delo v pisarni, prenosni računalnik pa je odlična mobilna naprava za uporabnike, ki potrebujejo računalnik vedno s seboj. Tablični računalnik je priljubljena izbira za enostavno uporabo aplikacij na mobilni napravi. Obstaja tudi možnost nakupa rabljenih računalnikov poslovne linije, ki so tehnično obnovljeni in ponujajo nižje cene kot novoizdelani računalniki.

Tehnično obnovljeni računalniki – okolju prijazna izbira!

Pri nakupu računalnika in opreme je pomembno vedeti, kateri modeli ustrezajo našim potrebam in koliko smo pripravljeni plačati. Če je nizka cena glavni faktor pri izbiri, moramo biti pozorni na kakovost in zmogljivost, ki jo pričakujemo. Stacionarni računalnik lahko najdemo že od 500 € dalje, toda za to ceno ne dobimo vedno potrebne zmogljivosti. Cene prenosnikov za osebno rabo se gibljejo med 350 in 700 €, medtem ko se za poslovne prenosnike cene gibljejo od 1000 do 4000 €. Tablični računalniki so na voljo že od 100 € naprej, vendar se lahko cene zvišajo na 1500 € ali več. Pri nakupu računalnika je pomembno oceniti, kako zmogljiv računalnik potrebujemo in za katere namene ga bomo uporabljali. Prav tako se moramo zavedati, da so na trgu tudi rabljeni in tehnično obnovljeni računalniki, ki lahko za enako ceno ponujajo veliko boljše zmogljivosti in prav tako zadovoljijo naše potrebe.

YouTube video

Poslovni računalniki priznanih blagovnih znamk so zelo zmogljivi in tihi. Izdelani so iz kakovostnih delov, zaradi česar so zelo vzdržljivi, a hkrati tudi dražji. Ker pa večina kupcev išče cenejše alternative, proizvajalci ponujajo tudi širok izbor računalnikov z nižjo ceno in sestavljenih iz nižje kakovostnih delov. Ti računalniki so namenjeni uporabi v domovih in drugih ne-profesionalnih okoljih. So sicer povprečne kakovosti, a imajo manjšo pričakovano dobo trajanja in večjo možnost okvar. Navadno imajo tudi krajšo garancijsko dobo.

Članki iz iste kategorije: