Majhna naprava za shranjevanje raznovrstnih podatkov

V današnjem svetu imamo na razpolago veliko spominskih medijev, ki nam lahko služijo za shranjevanje varnostnih kopij. Veliko uporabnikov se ne zaveda, kako zelo je uporabna spominska kartica, saj ima veliko prednosti. Zaradi svoje majhne velikosti in ugodne cene, pa jo lahko uporabimo za shranjevanje slik, videov, aplikacij ipd. Kot prej omenjeno, je odličen medij, če želimo ustvariti nadomestne kopije ključnih podatkov iz našega namiznega računalnika, prenosnika, pametnega telefona, tablice ipd. Kljub svoji majhni velikosti, pa je še vedno možno iz same kartice rešiti vse podatke, če se nam ta pokvari.

Zakaj so varnostne kopije tako pomembne?

Dandanes je večino našega poslovnega in osebnega življenja v veliki meri shranjenega na nekakšnem digitalnem mediju. To je lahko trdi disk, USB ključ, SSD disk, spominska kartica ipd. V vsakem primeru je tehnologija zelo napredovala v zadnjih nekaj letih. Še vedno pa obstaja nevarnost, da nam električni udari, virusi, poplave in požari poškodujejo omenjene naprave za shranjevanje podatkov.

Veliko podjetij se močno zanaša na računalniško tehnologijo, da ohranja kontakte s strankami, izdaja račune za svoje produkte in storitve, naroča blago iz tujine in še mnogo več. Če pa računalniška tehnologija zataji, se lahko ustvari ogromna škoda. Storitve reševanja podatkov, kot jih najdemo na naslovu servis.anni.si, pa nam z veliko učinkovitostjo reši vse digitalne informacije iz poškodovanega spominskega medija.

SD kartica
Dandanes pa lahko izbiramo med mnogimi različnimi kapacitetami.

Velika kapaciteta spomina in dostopna cena

Še nedolgo nazaj so bile različne vrste spominskih kartic dokaj drage za nakup. Modeli z večjo kapaciteto od 32GB so pa bili tudi zelo redki. Dandanes pa lahko izbiramo med mnogimi različnimi kapacitetami. Tako lahko brez težav in po ugodni ceni kupimo 128 ali 256 GB kartico. Tako bomo zagotovili, da bomo imeli veliko prostora za shranjevanje različnih podatkov. 

YouTube video

Namizni računalniki v večini primerov nimajo vgrajenega bralnika spominskih kartic. To pomeni, da ga bomo morali dokupiti. Skoraj vsi prenosniki pa imajo vgrajen bralnik SD kartic. Tako lahko hitro in brez težav naložimo tudi večjo količino podatkov na sam spominski medij. Tega pa lahko vstavimo v drug računalnik, če želimo prenesti ali dostopati do podatkov na sami kartici.

Prednosti spominskih kartic

Pomembno je, da omenimo nekaj tehničnih prednosti kartic, ki nam bodo morda prišle zelo prav. Te pa so:

  • Ne vsebujejo mehaničnih komponent
  • Porabijo zelo malo električne energije
  • Ne proizvajajo hrupa med delovanjem
  • Najbolj pogosta velikost je 64GB+
  • Zelo kompaktna velikost in peresno lahka teža

V vsakem primeru je pomembno, da poskrbimo za redno ustvarjanje varnostnih kopij podatkov v našem računalniku, tablici, pametnem telefonu ipd. Tako se bomo izognili veliko težav, če se nam bo katera izmed naprav pokvarila.

Članki iz iste kategorije: