Moto servis opravite redno

Ste navdušen motorist, ki od vsega najbolj obožuje brezskrbno svobodo, ki jo daje prijetna vožnja? Za popolno brezskrbnost je potrebno redno opraviti moto servis, sicer vas bodo med nabiranjem kilometrov na cesti pestile skrbi glede varnosti. Moto servis namreč poskrbi, da je vaš motor vedno »v formi«, kar pomeni, da vsi sistemi delujejo brezhibno, to pa je za varno vožnjo ključnega pomena.moto-servis

Kdaj moto servis?

Nujno je, da opravite moto servis na predpisano število kilometrov, če ste bolj kot ne »vikend voznik« in si kilometre nabirate počasneje, pa svojega jeklenega konjička peljite k mehaniku vsej vsako leto pred pričetkom sezone. Najbolje je, da moto servis uskladite tudi z rednim tehničnim pregledom, saj tega s slabo delujočimi zavorami ali drugimi napakami sicer ne boste opravili.

Kam na moto servis?

Na voljo so vam moto servisi pri podjetjih, ki so zastopniki za posamezno vrsto motocikla, ali pa se odpravite na moto servis pri specialistu, ki omogoča moto servis za različne motocikle. Zakaj je to bolje, kot da se odločite za svojega lokalnega mehanika, ki sicer večinoma popravlja avtomobile, vendar ima »žilico« tudi za motocikle? Predvsem zato, ker ima specializiran moto servis na voljo vso programsko opremo, ki je potrebna za pregled brezhibnega delovanja vašega motorja, prav tako pa v primeru potrebe po zamenjavah ne bo težav z rezervnimi deli. Tisti najbolj splošni rezervni deli, ki se jih redno potrebuje, so zagotovo na zalogi, pa tudi na ostale vam ne bo potrebno čakati tako dolgo, saj bodo natančno vedeli, kaj naročiti in kje.

Moto servis zagotavlja varnost

YouTube video

Redno in dobro vzdrževan motor vam bo zagotovil vožnjo, pri kateri ne bo težav z delovanjem motorja. Ne le, da se znebite neprijetnih okvar, zaradi katerih bi se morali ustaviti sredi vožnje in iskati pomoč na neznanem teritoriju, temveč boste veliko bolj mirni tudi glede okvar, ki lahko povzročijo padec ali nezgodo. Na motorju smo nenazadnje precej izpostavljeni, saj se lahko pri visoki hitrosti zanašamo zgolj na dobro odzivnost sistemov ter na zaščitno opremo, torej je moto servis gotovo nuja – in tega se zaveda vsak motorist, ki mu je mar svojega zdravja oziroma svojega življenja. Bodite tudi vi premišljeni: moto servis je poceni v primerjavi z vrednostjo življenja.

Članki iz iste kategorije: