In Ljubljana je manekenka postala

Kdo pravi, da mesto ne more postati objekt mode? Zagotovo tisti, ki se v petek niso udeležili modne revije v Miklošičevem parku, kjer se je v soju žarometov in sencah dreves po modni brvi sprehodilo enajst manekenov in manekenk, nadmanekenka pa je bila Ljubljana sama: park je žarel posut s svečami, žarel pa je tudi obraz predsednice Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna Mojce Senčar, saj je bil izkupiček od prodaje predstavljenih oblačil namenjen prav njeni organizaciji.

A to je bil le uvod v večer. Po modni reviji se je namreč druščina preselila vzdolž Tavčarjeve ulice in okoli parka, kjer se je (ali pa se še bo) z izbranimi prodajalnami izoblikovala pravcata modna četrt. Trinajst sodelujočih trgovin je svoja vrata pustilo odprta vse do devete ure zvečer – »Da bi bilo tako tudi sicer!« si je zaželel župan Zoran Janković –, kupce in mimoidoče pa so razvajali s popusti in žlahtno kapljico.

»Ker je predvečer Martinove sobote, trgovine ponujajo kozarček ali dva za pokušino letošnje letine,« je pojasnila Valentina Smej Novak iz knjigarne ValeNovak, ene izmed trgovin v Tavčarjevi. Pobudi so se pridružili še Almirasadar, CHIC Studio, Gloss Couture, Flat, Marjeta Grošelj, +IT, Kroj, Mini Kaxi, Sens, Sweet Years, TOM Galerija novih oblik udobja in Vodeb.

Namena mestne modne revije sta bila vsaj še dva: dodatno poživiti mestno jedro, zaradi česar je pri organizaciji pomagal tudi Zavod za turizem Ljubljana, in humanitarnost. »Tokrat zbiramo denar za monitor za nadziranje življenjskih funkcij v Kliničnem centru,« je ponosno povedala Senčarjeva.

Živahna uvertura je zadostila prvemu namenu prireditve, oživljanju. Med nekoliko prezeble obiskovalce se je najprej sprehodil prešerno razpoloženi igralec Matjaž Pikalo na harmoniki, nato je mikrofon prevzel župan, kmalu zatem pa je udarna glasba že napovedala tisto, zaradi česar se je izplačalo zmrzovati.

 

Ljubljana
Ljubljana (Photo credit: Sprudeln)
Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: