Brezplačni okulistični pregled ob nakupu očal

Pri nas je kar nekaj izjemno dobrih optik, ki vam ponujajo številne storitve in izdelke, ki so povezani z vašim vidom. Nekatere optike vam ob nakupu očal ponujajo popolnoma brezplačni pregled oči, ki ga opravi okulist

Sicer pa vam optika ponuja veliko izbiro najrazličnejših okvirjev za očala, kakovostne očalne leče iz visoko kakovostnih materialov. Za dobre optike je značilno, da se držijo dobre kakovosti ter strokovnosti. Na ta način strankam nudijo dober vid ter zadovoljstvo. Zlasti pa je pomemben individualni pristop strokovnjakov. 

Temeljit optometristični pregled 

Okulist je strokovnjak, ki vam bo v optiki zagotovil temeljit pregled vaših oči oziroma vida. Takšna vrsta pregleda praviloma traja nekje od dvajset do trideset minut. Specialist vam poleg običajne dioptrije lahko po potrebi izmeri še očesni pritisk, preveri vaš binokularni vid in ne nazadnje še sprednje segmente očesa. 

Z okulistom se lahko posvetujete še o izbiri vrste stekla, ki so najustreznejša za vašo dioptrijo. Ob tem lahko preverite, kakšna je na primer uporaba progresivnih stekel ter podobno. 

Samoplačniški ali brezplačni okulistični pregled 

Okulist vam pregled lahko računa, ob nakupu očal na istem mestu pa je lahko pregled popolnoma brezplačen. Praviloma to ne pride v poštev, če bi se na primer odločili za nakup outlet očal. 

Naročanje na okulistični pregled je možen na več načinov. V optiko lahko pokličete, lahko pa ponudniku pošljete tudi mail ali se naročite s pomočjo posebnega spletnega obrazca. Če ste že uporabniki očal, vam bo okulist predlagal, da jih prinesete s seboj. 

YouTube video

Pregled za kontaktne leče 

Cena pregleda je odvisna tudi od vrste pregleda. Okulist vam lahko opravi tudi pregled za kontaktne leče. Ta vključuje meritev vaše točne dioptrije, meritev bazne krivine očesa, meritev očesnega pritiska in ne nazadnje še pregled solznega filma. 

Na podlagi tega strokovnjak ugotovi, ali so kontaktne leče sploh primerna izbira za vas. Glede na opravljene meritve vam svetuje, katere leče so najustreznejše za vas. Ker je na trgu veliko izbire z lečami, vam bo svetoval, da vsake zagotovo niso primerne za vas. 

Kakovost posamezne vrste leč je v veliki meri odvisno zlasti od prepustnosti kisika ter vsebnosti vode v njih. 

Članki iz iste kategorije: