Nasveti za izbiro najboljšega ponudnika spletnega gostovanja

Izbira ponudnika za spletno gostovanje ni tako enostavna. Pri izbiri moramo upoštevati ne samo ceno, temveč tudi vse dodatne ugodnosti, ki jih ponuja posamezni ponudnik. V kolikor potrebujete gostovanje samo preproste spletne strani ali zgolj e-poštnega predala, potem izberite kateregakoli ponudnika. V kolikor pa razmišljate bolj široko in daljnosežno ter želite bolj razširjen paket, pa si vzemite malo časa za razmislek. Potrebujete paket, ki vsebuje dovolj delovnega pomnilnika, prostora na disku in prenosa podatkov, da zadosti vsem vašim potrebam.

Ne zadovoljite se s slabšo različico želenega

Pri svojem poslu nimate ne časa, niti energije, da bi se ukvarjali še s oslabljenim oziroma upočasnjenim nalaganjem vsebin na spletni strežnik. Upočasnjeno nalaganje vsebin vas bo spravilo v slabo voljo ter hkrati znižalo zadovoljstvo vaših strank. Slabo odzivna oziroma nedelujoča spletna stran namreč ni privlačna za potencialne stranke. Pred sklenitvijo naročnine se  raje pozanimajte o vseh specifikacijah, kot so dodatne domene, podpora, varnostno kopiranje, nameščanje in posodabljanje ter drugo.

Tehnična podpora in pomoč

Čim ste omejili izbor ponudnika na nekaj podjetij, se pozanimajte tudi o kvaliteti tehnične podpore. Pomembno je, da imate ves čas na voljo strokovnjake, ki vam bodo pomagali pri odpravi težav, nadgradnji in ob morebitnem vdoru hekerjev. Vaš spletni strežnik mora biti brezhibno delujoč, v kolikor pa ni, vam mora gostitelj omogočati hitro odzivno podporo in pomoč pri ponovni vzpostavitvi. Način komunikacije z gostiteljem je lahko prek spleta, telefona ali celo osebno. Nekateri omogočajo tudi možnost klepeta v živo, kjer vam sproti svetujejo in pomagajo pri vseh vaših problemih.

YouTube video

Dodatne usluge in celovita podpora

Katere značilnosti in dodatne usluge vas bodo prepričale za kontaktiranje določenega gostitelja? Ponavadi nas prepričajo posebni dodatki, kot so redno varnostno kopiranje na ločene strežnike, pomoč pri pridobivanju popusta za Google AdWords, pomoč pri registraciji več različnih domen, redne posodobitve, veliko število aplikacij in vtičnikov, SSL certifikati in podobno. Kvaliteten ponudnik vam bo nudil celovito podporo od samega začetka izbire domen in načina gostovanja, do same podpore in pomoči ob morebitnih vdorih ali zapletih.

 

Članki iz iste kategorije: