Registracija proste domene

Tvoja nova domena ti omogoča predstavitev tvoje blagovne znamke javnosti. Ne glede na to ali gre za vizitko, blog, napredno spletno stran ali druge različice, je domena tista, ki bo ljudi prepričala, da si ogledajo tvojo spletno stran. Je prva informacija o vas, ki jo bodo našli na spletu, tako, da poskrbi, da bo prvi vtis dober. Naziv naj bo prijetno zveneč in hitro zapomljiv. Najbolje je, da je naziv tudi asociacija na vašo storitev.

Nova spletna stran

Razmišljaš o vzpostavitvi nove spletne strani? Že imaš naziv vaše blagovne znamke, ne veš pa kako najti prosto domeno? Priporočljivo je, da izbereš naziv in več različnih domenskih končnic. Nekatere zasedene nazive lahko vseeno naknadno kupiš, vendar so ponavadi cene kar visoke. Pred nakupom ti tako svetujemo, da razmišljaš dolgoročno in izbereš več različnih končnic. Naknadni nakup bo lahko veliko dražji. Najprej pa seveda preveri domeno in se pozanimaj o razpoložljivosti tega ali drugega naziva ter seveda domenskih končnic. V kolikor sam ne znaš preveriti razpoložljivosti, to prepusti ponudniku, ki ti bo zagotovil tudi gostovanje. Tako boš imel manj komplikacij in stroškov.

Dodatne prednosti zakupa

Z registracijo domene si zagotoviš dostopnost spletne strani in predstavitev svojih izdelkov oziroma storitev potencialnim kupcem. Zagotoviš si tudi lasten elektronski naslov za obveščanje strank. Tako pošta ne bo takoj romala v vsiljeno pošto, temveč bo dosegla ciljno publiko. Najprej torej preveri domeno, izberi ponudnika gostovanja, izberi elektronski naslov za obveščanje in vzpostavi spletno stran. Kasneje se posveti tudi Google in Facebook oglaševanju in targetiranju ciljne populacije.

YouTube video

Prehitite konkurenco

S stranjo zaščitiš svojo blagovno znamko in prehitiš konkurenco. Pomembno je, da prehitiš konkurenco in pridobiš čim več strank. Z registracijo se tudi izogneš kazni zaradi uporabe nelastniške vsebine. Spletno stran lahko vedno skupaj z domeno kasneje prodaš tudi najvišjemu ponudniku, v kolikor je ne potrebuješ več.

Članki iz iste kategorije: