Nagrobni spomenik prilagodite svojemu okusu

Ljudje so od nekdaj počastili spomin na pokojne svojce tako, da so jim poleg groba izdelali nagrobni spomenik. Nekdaj so prevladovali leseni, kasneje kovani križi, danes vidimo na pokopališčih kamnite napisane plošče in nagrobnike, ki so večinoma narejeni iz različnih vrst granita. Ste vedeli, da je bil eden prvih izdelkov kamnosekov ravno nagrobni spomenik? Danes vam nekatera podjetja, ki se ukvarjajo s kamnoseštvom ponudijo izdelavo nagrobnika po vašem načrtu, skici ali idejni zasnovi. Velik posluh do vaših želja ima tudi podjetje VM Kunovar, ki upošteva tudi vašo željo pri obliki, velikost in vrsti domačega ali tujega kamna. Za izdelavo ponudbe potrebujejo le lokacijo oziroma dimenzijo grobnega prostora.

V kolikor je nagrobni spomenik dotrajan in potreben obnove, ga v podjetju VM Kunovar obnovijo tako, da njegov izgled približajo prvotnemu, novemu nagrobniku. V kolikor želite, da nagrobni spomenik izstopa, ga lahko opremite z različnimi vrstami nagrobnih dodatkov kot so lučke, kamnite in kovinske vaze, križi, vrtnice, kipci, različni znaki, ikone, … Še lepši bo, če boste skrbeli, da ga bo ves čas osvetljevala sveča, ki je lahko baterijska ali navadna. V podjetju VM Kunovar poskrbijo tudi za nagrobne napise, ki so lahko sestavljeni iz strojno ali ročno klesanih črk ali iz peskanih, kovinskih oziroma keramičnih črk. Dobro je vedeti, da izdelajo vse vrste napisov v poljubni obliki. Nagrobni spomenik je lahko veliko več kot samo marmorna plošča z napisom imena in priimka pokojnega. Zakaj ne bi okrasili spomenika z mislijo ali verzom, ki nas spominja na drago osebo ali z ikono oziroma figuro, ki nam bo takoj padla v oči in nam bo asociacija na delo, življenje ali filozofijo pokojnika. S tem, ko se odločimo za takšen nagrobni spomenik, sporočamo, da nam je spomin na pokojno osebo drag in, da mu želimo izkazati zahvalo ter spoštovanje.

Nagrobni spomenik je zadnje darilo pokojnemu

Nikoli ne smemo pozabiti tega, da je postavitev nagrobnega spomenika naše zadnje darilo pokojniku. Zakaj ne bi poskrbeli za spomenik, ki bo drugačen od ostalih? Naj bo spomenik obiskovalcem bolj pri srcu in naj zaradi tega, kar bo sporočal o pokojniku, poskrbi za to, da ne bo obiskan samo ob dnevu spomina na mrtve, ampak skozi vse leto.

Članki iz iste kategorije: